Čeští tenisté hrají s Nizozemskem 1:1

Nový ročník Davis Cupu začali čeští tenisté porážkou a vítězstvím s Nizozemskem. Nejdříve Radek Štěpánek podlehl Robinu Haasemu v pěti setech, poté Tomáš Berdych porazil ve třech sadách Igora Sijslinga. Za stavu 1:1 na zápasy se v sobotu bude hrát čtyřhra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při utkání se Sijslingem

Tomáš Berdych při utkání se Sijslingem | Zdroj: ČTK

Tomáš Berdych v prvním setu předvedl stejný výkon na podání, jako při nedávném Australian Open, kde neměl se servisem většinu turnaje problémy. Také tentokrát nepustil soupeře ani do shody a jediný získaný brejk mu zajistil úvodní sadu v poměru 6:3. Naprosto stejně vypadal druhý set, v tom třetím, a posledním, vyhrál Sijsling při Berdychově podání dohromady jen tři míčky.

Vítězství 6:3, 6:3 a 6:0 vybojoval Berdych za rovných 100 minut, to Radek Štěpánek strávil na kurtu více než tři a půl hodiny a odešel s porážkou. S Robinem Haasem odehrál tři vyrovnané sety, ale ve druhé polovině zápasu už jeho taktika nebyla pro soupeře tak překvapivá a účinná.

Čeští tenisté tak budou v sobotu usilovat o tradičně důležitý bod ze čtyřhry, pravděpodobně opět v sestavě Tomáš Berdych, Radek Štěpánek.

ČR - Nizozemsko 1:1 po prvním dnu
Štěpánek - Haase 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 2:6, 1:6, Berdych - Sijsling 6:3, 6:3, 6:0

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme