Tyčkařka Svobodová výkonem 471 cm překonala v Drážďanech vlastní český rekord

Tyčkařka Jiřina Svobodová přeskočila na pátečním mítinku v Drážďanech laťku ve výšce 471 cm a vylepšila tak vlastní české halové maximum z předloňského Doněcku o jeden centimetr. O vítězství se podělila s Britkou Holly Bleasdaleovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiřina Ptáčníková

Jiřina Ptáčníková | Foto: David Kubíček

Sedmadvacetiletá atletka prokazuje, že by na blížícím halovém mistrovství světa v Sopotech měla patřit mezi medailové kandidátky. Limit na šampionát v Polsku splnila minulou neděli ve francouzském Rouen, kde vyhrála za 463 cm.

Svobodová v Drážďanech od základní výšky nechybovala a včetně pokusů na 461 a 466 cm zvládla skoky napoprvé. Výkonem 471 cm pak s Bleasdaleovou vylepšily rekord mítinku, zároveň vyrovnaly i nejlepší letošní výkon Němky Spiegelburgové.

Vedoucí tyčkařky se pokusily zdolat i laťku ve výšce 476 cm, obě se k doskočišti rozběhly ale jen jednou, než soutěž ukončily.

Vedle mistryně Evropy z Helsinek z roku 2012 Svobodové v Německu závodila i Romana Maláčová. Ta skočila 442 cm a obsadila čtvrté místo.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme