Na Bouřňáku na Teplicku se lyžuje na polovině sjezdovky, na druhou je nepustí majitel pozemku

Poprvé během letošní zimy si dnes zalyžují lyžaři na Bouřňáku u Teplic v Krušných horách. Na místo obvyklých dvou sjezdovek, se ale svezou jen po části jedné z nich. Mohou za to spory mezi provozovatelem areálu a majitelem pozemků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi | Foto: Jan Bachorík

Sněhová děla zasněžovala spodní část sjezdovky na teplickém Bouřňáku už několik dní. Pro lyžaře otevřelo zdejší Sport centrum jen dvě třetiny sjezdovky dnes dopoledne v devět hodin.

Vlek vyveze lyžaře do úseku, kterému se říká nad druhou cestou. Do míst, kde pozemek pod sjezdovkou ještě patří Sport centru Bouřňák.

Přehrát

00:00 / 00:00

O lyžování na Bouřňáku natáčel redaktor Jan Beneš

Kvůli sporům mezi provozovatelem areálu a majitelem pozemků, tak lyžaři letos přijdou o Hrobskou sjezdovku a vrchní část Slalomáku.

„Zkrátili jsme jízdu do těch míst, kde jsou naše pozemky. Pro nejmenší děti nebo pro školičky můžeme zasněžit Údolíčko,“ vysvětluje ředitel Sport centra Bouřňák Pavel Tetřev.

V provozu je tak každý den kromě části Slalomáku i dětská sjezdovka Údolíčko s vlekem Mikeskou. Jestli se ještě během letošní sezóny obě strany dohodnou, a tím se pro lyžaře otevře zbytek sjezdovek na Bouřňáku, není v tuto chvíli jasné.

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi | Foto: Jan Bachorík

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme