Tomáš Pöpperle udržel již desátou nulu. Útočí na Málkův rekord

Největší obavy mají ze suverénní Sparty mají Karlovy Vary, které od Pražanů během čtyř vzájemných zápasů inkasovaly 26 branek a trefily se pouze jednou. A i díky třem čistým kontům s Energií může gólman Tomáš Pöpperle překonat rekord v počtu vychytaných nul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pöpperle proti Karlovým Varům udržel již desátou nulu v sezoně

Tomáš Pöpperle proti Karlovým Varům udržel již desátou nulu v sezoně | Zdroj: ČTK

Zatím je jeho cíl pouze vyrovnat rekord svého týmového kolegy Romana Málka, který v sezoně 2002-2003 nepropustil za svá záda kotouč celkem v jedenácti utkáních. Tomáš Pöpperle má po včerejší výhře Sparty nad Karlovými Vary 5:0 čistých kont deset.

„Desítka už je hezká a teď už jsem blízko k vyrovnání rekordu. Přemýšlím a tom a bavíme se o tom, ale zbývá zápasů, tak uvidíme,“ netroufá si odhadovat Pöpperle.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Pöpperlem a Dominikem Simonem mluvil Štěpán Pokorný

Osm zápasů je při formě Sparty docela dost na to, aby si Tomáš Pöpperle svůj cíl splnil a reálné je i překonání rekordu Romana Málka.

Klub z Holešovic je opravdu v naprosté pohodě. A i když sem tam zaváhá, tak je letos bezkonkurenčně nejlepší. A za předvedené výkony se jim odměňují fanoušci tím, že jich přijde 13 tisíc 38, což byla druhá největší extraligová návštěva v této sezoně.

„Je to parádní, když doma vyhrajete 5:0 a máte tu třináct tisíc lidí, tak je to fantastický,“ těší brankáře Sparty.

Pohoda v týmu podle něj napomáhá dalším dobrým výsledkům. „Když máte ten komfortní náskok a člověk ví, že když udělá chybu a prohraje se zápas, tak to zatím tolik nestojí. Je to v pohodě a klid, který máme, rozhoduje zápasy,“ myslí si Popperle.

V Liberci roste velký talent českého hokeje. Šestnáctiletý Pavel Zacha hraje, kde se dá

Číst článek

Sparta vede po 44. kole tabulku o 18 bodů před Hradcem Králové a pro další si zítra pojede do Třince. Navázat na úspěšný střelecký pokus po delší době chce i mladý talentovaný hokejista Dominik Simon, který proti Karlovým Varům dal pátý gól domácích.

„Určitě jsem rád, že jsem dal gól a jako lajně se nám dařilo. Jsme takoví paliči. Hodně šancí nedáváme, ale jsem rád, že se do nich dostáváme,“ dodává Dominik Simon.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme