Největším překvapením extraligy je nováček z Hradce Králové

Pouze osm kol zbývá odehrát do konce základní části letošního ročníku základní části hokejové extraligy. Málokdo před jejím startem tipoval, že královéhradecký Mountfiled bude v této fázi soutěže okupovat druhou příčku. Východočeši jsou jasně největším překvapením sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové okupují druhé místo tabulky hokejové extraligy

Hokejisté Hradce Králové okupují druhé místo tabulky hokejové extraligy | Zdroj: ČTK

Je obdivuhodné, jak se Mountfiled vyrovnal s přesunem do nového prostředí. Východočechům bezesporu pomohlo, jak nově vytvořený tým přijali diváci za svůj a také, že vedení klubu dokázalo splnit požadavky kouče Dreisaitla na doplnění kádru.

Příchod Kudrny a dalších jsou základním stavebním kamenem úspěchu. Trefou do černého byla i sázka na brankářskou dvojici Kantor, Kacetl i složení přesilovkové formace Šimánek, Mertl, Kudrna, která se dokáže v početní převaze pravidelně prosazovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po stopách úspěchů hokejistů Hradce Králové se vydal Petr Kadeřábek

„Padá nám to, chodíme na přesilovky a hodně v nich dáváme góly. Jsme rádi, že můžeme přispět, ale výborně zahrály i další lajny,“ vyzdvihuje kvalitu všech útočných formací Jaroslav Kudrna.

I proto se dokázal Hradec Králové vyrovnat s obdobím, kdy právě zkušení hráči zaplnili marodku. Mountfield sice přišel o část svého náskoku, ale pak se vrátil na vítěznou vlnu a udržel se na druhém místě tabulky.

„Měli jsme okolo Vánoc čtyři zápasy z pěti, které jsme nevyhráli, takže se na nás týmy dotáhly, ale teď zase bodujeme a to je nejdůležitější. Ne, na kterém jste místě, ale body, abychom do pauzy měli jistotu šestky,“ říká kapitán Jiří Šimánek.

Do reprezentační pauzy zbývá odehrát ještě tři extraligová kola. Kola, která budou možná nejdůležitější pro konečnou podobu tabulky po základní části.

Tomáš Pöpperle udržel již desátou nulu. Útočí na Málkův rekord

Číst článek

„Tři kola znamenají devět bodů, to je hodně. Důležité je i vystoupit před tou pauzou dobře, aby byl klid na regeneraci a dobře se potrénovalo na posledních pět utkání,“ plánuje hradecký kapitán.

Do následujících tří zápasů si Šimánek dává ty nejvyšší cíle. „Ve hře je devět bodů a my chceme samozřejmě urvat všechny,“ říká odhodlaně kapitán druhého týmu tabulky.

Že to nejsou pouze prázdná slova dokázal Hradec Králové v letošní sezóně už mnohokrát a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom teď mělo něco měnit. Otázkou je zda se Východočechům podaří potvrdit dosud parádní sezónu i ve vyřazovacích bojích.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme