V Plzni byla v rámci projektu secondhelp otevřena další prodejna, už čtvrtá v Česku

Obecně prospěšná společnost s názvem Možnosti tu jsou, která se specializuje na podporu zaměstnávání zdravotně znevýhodněných, otevřela v Plzni nový secondhelp. Prodejna s nošeným oblečením zaměstná pět lidí se zdravotním znevýhodněním. Celkově jde už o čtvrtý obchod v republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Plzni byla v rámci projektu secondhelp otevřena další prodejna

V Plzni byla v rámci projektu secondhelp otevřena další prodejna | Zdroj: ČTK

Obchody secondhelp, které zaměstnávají lidi se zdravotním znevýhodněním, patří pod stejný projekt jako plzeňská kavárna Kačaba. Díky projektu vzniklo celkem už 50 pracovních míst.

„První obchod byl otevřen v Plzni na Americké třídě. Druhý pak v Klatovech na náměstí a první franšízový ve Valašském Meziříčí. Čtvrtý obchod je na Klatovské třídě v Plzni a je speciální tím, že nabízí především trička. Takže je to taková první speciálka secondhelpu,“ přibližuje koordinátor pro PR společnosti Možnosti tu jsou Tomáš Benda.

Pořadatelé lákali návštěvníky do nové prodejny mimo jiné rozdáváním slevových mincí.

„Mince má hodnotu desetikoruny, ale může se s ní zaplatit v jakémkoli secondhelpu a také v kavárně Kačaba. A zároveň s mincí, kterou dostanou v Kačabě, lze platit v secondhelpu,“ popisuje ředitel neziskové společnosti Možnosti tu jsou Roman Hajšman.

„Kolega Eduard Řezníček rozdává i vizitky, ze které si ale opíšete kontakt a hodíte ji do koše. Kdežto desetikorunu si dáte do peněženky a kdykoli se podíváte, jestli máte nějaké drobné, tak tam tu minci vidíte,“ dodává.

Navštívit nový secondhelp a pomoci tak dobré věci mohou zájemci každý všední den od 9 do 17 hodin a to u konečné zastávky tramvaje v Plzni na Borech.

Adam Vlček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme