ELH: Litvínov porazil vedoucí Spartu, Chomutov prohrál podvacáté v řadě

Poprvé v letošním ročníku extraligy dokázali hokejisté Litvínova porazit lídra tabulky pražskou Spartou, kterou v utkání 47. kola zdolali až po samostatných nájezdech. Naopak poslední Chomutov zaokrouhlil rekordní šňůru porážek na dvacet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Hanzl překonal při samostatných nájezdech brankáře Sparty Romana Málka a rozhodl o výhře Litvínova

Robin Hanzl překonal při samostatných nájezdech brankáře Sparty Romana Málka a rozhodl o výhře Litvínova | Zdroj: ČTK

Sparta, která už má jistotu vítězství v základní části, zachraňovala zápas v Litvínově až v závěru zápasu. Tři minuty před koncem využil přesilovou hru Petr Ton, který svou 33. trefou potvrdil roli nejlepšího extraligového střelce.

Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, po kterých si druhý prémiový bod připsal domácí Litvínov, když se trefili Lukeš a Hanzl. Za Spartu se trefil jen Pech. Pražané venku prohráli počtvrté za sebou.

Dvacátý zápas za sebou prohráli hokejisté Chomutova, kteří si body nepřipsali ani po utkání v Pardubicích. Bojovní Piráti sice v průběhu zápasu dokázali dvakrát snížit na rozdíl jediného gólu,
ovšem domácí vedení udrželi až do konce a upevnili si osmé místo v tabulce.

Při honbě za účastí předkole play-off ztratili další body Karlovy Vary, které v domácím prostředí prohrály vysoko s Třincem. Energie ztrácí na desátý Liberec uř pět bodů, naopak Oceláři popáté za sebou vyhráli a jsou třetí.

Na ledě soupeře se dařilo také Zlínu. Ten už bez olympionika Michal Barinky dokázal využít chyb v obraně domácích Vítkovic a posunul se na šestou příčku právě před svého soupeře. K výhře třemi body přispěli Ondřej Veselý s kapitánem Petrem Čajánkem.

Čtyřicet minut držel Hradec Králové v Brně šance na bodový zisk. V závěrečné třetině ale Kometa skóre zápasu otočila a po gólech Jan Hruška a Vojtěcha Němce vyhrála 2:1.

Po šestigólovém debaklu na Spartě hokejisté Kladna znovu prohráli a znovu vyšli gólově naprázdno. Plzni stačil na ledě předposledního celku tabulky jediný gól, o který se postaral v první třetině Tomáš Vlasák.

Hokejová extraliga - 47. kolo:

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Sloboda (Roman, Szturc), 30. Kucsera (Kolouch, Valčák) - 7. Čajánek (O. Veselý, Zámorský), 13. O. Veselý (Čajánek), 25. Zámorský (Leška, Köhler), 28. O. Veselý (Čajánek), 54. Köhler (Matějíček) Rozhodčí: A. Jeřábek, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5278.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Pavlík (Hübl, Lukeš), 49. Martynek z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd Hanzl - 35. Krejčík (Pilař), 57. P. Ton (Krejčík, J. Hlinka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. Diváci: 5648.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. J. Hruška (Čermák, V. Němec), 57. V. Němec (Koreis, Kuboš) - 3. Kudrna. Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 6805..

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Pohl (Bičánek), 47. Roman Vlach (Gulaši, Koblasa) - 5. Rákos (D. Květoň), 17. Krejčí (Martin Růžička, Polák), 21. Adamský (Roth, Martin Růžička), 24. D. Nosek (Polák, Bonk), 31. Bonk (Orsava, Polák), 57. Martin Růžička (Adamský). Rozhodčí: Souček, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 2739.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 12. Vlasák (Duda, J. Jeřábek). Rozhodčí: Pavlovič, Horák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 2202.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Piráti Chomutov 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. T. Nosek (Pjanov), 18. Radil (Píša), 29. Mozer (P. Sýkora), 52. T. Zohorna (Kolář, Zdráhal) - 24. M. Jass (Gajovský, Hromas), 45. Krstev (J. Straka). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7223.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme