Povodňová situace v jižní Anglii se nelepší. A přijde další déšť

Celkem 16 lokalit s nejvyšším stupněm povodňové aktivity evidují meteorologové v jižní Anglii. Hladina Temže dál pomalu stoupá a ani situace v hrabství Somerset se nelepší. Předpověď navíc počítá s dalším vydatným deštěm.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglie. Záplavy ve městě Staines

Anglie. Záplavy ve městě Staines | Foto: Jiří Hošek

Evakuované domy v údolí řeky Temže se už počítají na desítky. Radnice městeček a vesnic západně a jihozápadně od Londýna si stěžují na nedostatek dobrovolníků i materiálu, včetně nezbytných pytlů s pískem.

Stále větší problémy panují hlavně v železniční dopravě. Podle meteorologů zažívá Anglie nejdeštivější prosinec a leden za posledních 250 let.

Premiér David Cameron dál objíždí postižené oblasti a slibuje obyvatelům maximální možnou podporu. Zároveň vyzval členy svého kabinetu, aby přestali se vzájemným obviňováním.

Hladina Temže dál stoupá, ochromila život i v městečku Staines

Číst článek

I podle ministra obrany Philipa Hammonda jsou teď jiné priority.

„Teď musíme v první řadě dostat pomoc k lidem do oblastí přímo postižených velkou vodou. Musíme zabránit napáchání dalších povodňových škod. Pak se můžeme vrátit k tomu, co se mohlo udělat jinak,“ řekl.

Záplavy postihly i město Marlow v jižní Anglii | Foto: Reuters

Jiří Hošek, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme