Bývalý hotel Strojař v Přerově jde do 2. kola výběrového řízení, MO snížilo cenu o 7 milionů

Ministerstvo obrany vyhlásilo druhé kolo výběrového řízení prodeje bývalého hotelu Strojař v Přerově. V prvním se totiž nepřihlásil žádný zájemce. Ministerstvo obrany, které je vlastníkem objektu, proto snížilo cenu z 62 na 55 milionů korun. S novou nabídkou včera přednostně oslovilo přerovský magistrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý hotel Strojař v Přerově

Bývalý hotel Strojař v Přerově | Foto: Odiciální stránky města Přerova

Bývalý hotel Strojař už městu Přerov patřil, v devadesátých letech jej koupilo od přerovských strojíren, které šly do konkurzu. Obratem radnice objekt směnila s armádou, která ho využívala až do zrušení vrtulníkové základny.

Teď je objekt na prodej a armáda ho přednostně nabízí městu Přerov. „Volal mi první náměstek s tím, že navrhl, ať to město koupí za 55 milionů,“ potvrzuje primátor Jiří Lajtoch z ČSSD a pokračuje:

„Což samozřejmě není možné. Město vyšlo vstříc armádě a zpětně bych teď čekal, aby se tak armáda zachovala vůči městu. Máme obavy, že když to někdo koupí, tak z toho udělá sociální ubytovnu.“

Zástupci města se už dříve vyjádřili, že cena, kterou by byli ochotni za hotel Strojař zaplatit, by neměla přesáhnout 20 milionů.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme