Pošvářová se vrací ke sporu o D47. Od mého odchodu neudělalo ŘSD nic, říká

Zhruba měsíc po svém odvolání z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se někdejší šéfka kontroly staveb vrací k tématu zvlněné dálnice D47 u Ostravy. Tentokrát v roli poradkyně ministra dopravy. Úkolů a cílů má však víc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb

Miloslava Pošvářová, odvolaná ředitelka Úseku kontroli kvality staveb | Foto: Šárka Ševčíková

Co si slibujete od svého nového působení?

Já si slibuji to, že v daleko širším měřítku budu moci pracovat na nové struktuře ŘSD, na nových nástrojích na řízení kvality, na směrnicích pro zavedení kontroly kvality a podobně.

Proč jste se nevrátila na své původní místo na ŘSD, tedy do vedení odboru kontroly kvality staveb?

Přehrát

00:00 / 00:00

O svých úkolech a plánech mluvila na Radiožurnálu nová poradkyně ministra dopravy Miloslava Pošvářová

Já myslím, že posluchačům je známá ta situace na ŘSD a vystupování odborů (odboráři se ohradili proti kritice poměrů v ŘSD, kterou Pošvářová pronesla po svém odvolání, zpochybňovali také její manažerské a odborné schopnosti a vystupovali proti jejímu návratu do ŘSD, pozn. red.). Odboráři potvrdili, že se jedná o organizaci, která je v podstatě skanzenem a její oživení bude velmi složité. Domnívala jsem se, že na postu ředitelky kontroly kvality by ta moje situace byla tak ztížená, že bych v podstatě nemohla pracovat.

Budete radit ze své nové pozice ministru Prachařovi, aby oživil Ředitelství silnic a dálnic?

Určitě ano, on na tom má velký zájem a já mu budu pomáhat, seč budu moci.

Když říkáte, že cítíte větší prostor pro svou práci jako poradkyně ministra, budete se podílet i na tom sporu, který vede stát s firmou Eurovia kvůli zvlněné dálnici D47 u Ostravy?

Ano, samozřejmě, já jsem soudní znalec a vypracovávala jsem už i pro bývalé vedení znalecké posudky, takže já v tom budu pokračovat dál, takže teď vlastně mám prostor, teď jako soudní znalec mohu pracovat v plném rozsahu.

Odvolaná manažerka ŘSD Pošvářová bude poradkyní ministra dopravy

Číst článek

Jaké budou vaše pravomoci, pouze jako soudní znalkyně?

Moje pravomoci budou takové, že mohu vypracovávat znalecké posudky a podílet se na řízení strategie toho soudního sporu.

Co chystáte jako první v tomto směru, máte už vytyčené nějaké konkrétní kroky?

Samozřejmě. Já jsem jako ředitelka kontroly kvality odešla 15. ledna, a od 15. ledna se neudělalo nic. Takže já jsem měla nachystány objednávky na znalecké posudky, na doplnění zkoušek, objednávky znaleckých posudků, takže to se musí urychleně rozjet, protože to tam všechno stojí, takže ty kroky jsou jasně nalajnovány, pouze je potřeba začít konat.

Myslíte, že ta nucená přestávka poškodí stát ve sporu s Eurovií?

Já doufám, že ne.

Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme