Ve Frenštátě uctí památku obětí loňské tragédie, při výbuchu domu tu zemřelo 6 lidí

Ve Frenštátě pod Radhoštěm si budou připomínat loňskou tragédii. 17. února zde došlo k výbuchu panelového domu, který úmyslně způsobil Antonín Blažek. V troskách kromě něj zemřelo dalších pět lidí, z toho tři malé děti. Lidé dnes mohou uctít památku obětí ve frenštátském kostele svatého Martina. Vzpomínková pobožnost začíná v 16 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loučení s oběťmi tragédie ve Frenštátě pod Radhoštěm

Loučení s oběťmi tragédie ve Frenštátě pod Radhoštěm | Foto: Kateřina Daňková

Dům má nyní novou fasádu, okna, balkony, celkově se změnil k nepoznání. Přesto někteří lidé schválně přechází na protější chodník, nebo jdou raději úplně jinudy. Pohled na dům jim stále nedělá dobře.

V jednom z bytů zahynuly tři generace žen - babička, dcera a vnučka. Byla mezi nimi i kolegyně paní Aleny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo ve Frenštátě pod Radhoštěm natáčela Jana Jeckelová

„Už teď mám z toho husí kůži, stačí na to pomyslet. Na povrchu to vypadá normálně, ale v každém z nás, ve většině lidí se to odráží. Mezi lidmi je teď taková větší soudržnost,“ říká paní Alena.

Na tragédii nezapomněli ani v místní charitě. Před rokem byli zavaleni obrovským množstvím balíků a beden s materiální pomocí pro postižené rodiny, teď ze zbylého oblečení symbolicky otevírají šatník.

„Chceme mimo jiné ukázat i na to, že byť ta událost byla velmi tragická a dotkla se života mnoha lidí, tak i z toho šatného může vzniknout něco pozitivního, pěkného,“vysvětluje Lenka Tabachová z frenštátské charity.

Analýzy ostatků potvrdily šestou oběť výbuchu ve Frenštátě pod Radhoštěm

Číst článek

Místo domu 39 je teď louka se čtyřmi nově vysázenými stromy, tři okrasné třešně pokvetou za tři dětské oběti, za ty ostatní poroste převislý dub.

Jana Jeckelová, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme