Slalomář Hradilek a pětibojař Svoboda oslaví zlato Samkové jízdou s knírem

Eva Samková svým výkonem získala nejen olympijské zlato, ale také respekt kolegů. Patří mezi ně třeba vodní slalomář Vavřinec Hradilek. Ten slíbil, že na její počest pojede světový pohár v Praze s knírkem, který si snowboardistka maluje pod nos pro štěstí. Hradilek to slíbil těsně před jízdou Samkové na svém facebookovém profilu. Skutečně to splní?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se svým typickým knírkem, který si maluje fixem pro štěstí

Eva Samková se svým typickým knírkem, který si maluje fixem pro štěstí | Zdroj: ČTK

„No tak to samozřejmě, těším se na to,“ říká se smíchem Vavřinec Hradilek. „Byla to spíš taková sranda, jenom takový hec. Když jsem ráno vstal a díval jsem se, co je dneska v programu na olympiádě, tak jsem říkal, že už dlouho nebyla žádná medaile, a od Evy jsem čekal, že to tam pošle.“

Hradilek olympiádu v Soči sleduje z arabské pouště, kde se připravuje na závody: „Je super, že to Eva zvládla tak, jak to zvládla. Teď jsme to našli na internetu, protože se s Evou znám, tak jsem to chtěl sledovat. Prošvihli jsme trénink, ale vůbec nám to nevadilo. Bylo to nádherné, hrozně jsme si to užili."

Evu za zlato pochválil také její kamarád, pětibojař David Svoboda. Z velké radosti se dokonce přidal k „hecu" Vávry Hradilka: „To je docela dobrý nápad, tak já taky musím vymyslet něco podobného, abych nezůstal pozadu. Když nevymyslím nic lepšího, tak se přidám ke knírku."

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce sportovců na zlatou olympijskou medaili Evy Samkové zaznamenala redaktorka Evelyna Kulíšková

Gratulace Evě Samkové vzkazuje také veslařka Mirka Knapková: „Myslím, že jela skvělou jízdu a doufám, že si to užije a pořádně to oslaví."

O jejím vítězství nepochybovala běžkyně Zuzana Hejnová: „Mám radost, že vyhrála zlato pro Českou republiku. Už když se mě ptali, jaké tipuji medaile, tak jsem tipovala ji, protože je největší favoritka."

Kateřina Neumannová, která je také v Soči, se zase těší, až Evě osobně potřese rukou: „Eva je členka Dukly, kde pracuju, takže radost je dvojnásobná. V tu dobu, kdy Eva vyhrála, jsem začínala komentovat závod mužů ve štafetách, takže jsem měla zprávy do sluchátek, ale závod jsem neviděla. Ale v každém případě se komentovalo hned líp, když jsme tuhle informaci dostali."

Sportovci se zároveň shodují, že co se týče medailí pro Česko, mezi jejich favoritky patří Martina Sáblíková, Ester Ledecká a Gábina Koukalová. Jestli byli v tipování úspěšní, se ukáže do středy.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme