Závod biatlonistů byl kvůli mlze přeložen, ženy pojedou

Olympijský závod biatlonistů s hromadným startem byl kvůli mlze znovu přeložen. Čeští závodníci Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup budou o svou druhou individuální medaili bojovat v úterý od 11:30 českého času.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonisty nepustila na start závodu s hromadným startem mlha

Biatlonisty nepustila na start závodu s hromadným startem mlha | Zdroj: Reuters

Závod biatlonistek s hromadným startem se dnes naopak s největší pravděpodobností pojede v původním termínu od 16 hodin.

V Extrem Parku v Roza Chutor pořadatelé zrušili ranní kvalifikační jízdy a počítalo se, že závodníci včetně Čechů Davida Bakeše a Emila Nováka začnou v 10:30 rovnou vyřazovacími jízdami. Viditelnost na trati se ale nelepšila, stejně jako na biatlonové střelnici nedosáhla ani na 50 metrů.

Pořadatelé závod z bezpečnostních důvodů přeložili na úterý, jezdit se začne v 7:30 českého času. Přeložení znamená také finanční ztráty.

„Hrubý odhad servismana snowboardistů - na dnešní zrušený závod český tým zbytečně promazal cca 15 tisíc korun,“ hlásí ze Soči reportér Jan Kaliba.

Biatlonistky pojedou poslední individuální závod, Češky chtějí medaili

Číst článek

Do pondělního olympijského programu s jistotou nastoupí krasobruslaři, kteří pojedou v hale, a také bobisté. Ti zatím do zatáček na své dráze vidí. Prozatím prý není ohrožen ani týmový závod skokanů na lyžích, ve kterých bude bojovat česká čtveřice Jakub Janda, Antonín Hájek, Roman Koudelka a Jan Matura.

Do konce olympijských her v Soči zbývá sice už jen sedm dní, ovšem pořadatelé ještě mají možnost program změnit. „Tím, že nejde o víkendový den, tak mají šanci na na úterý přesunout všechny biatlonové závody. Vešly by se tam případně i skoky na lyžích,“ objasnil ze Soči reportér Tomáš Kohout.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - sportoviště | Foto: ČTK

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme