Trenér českých biatlonistů Rybář svoji úlohu na úspěších nepřeceňuje

Večer se vrátí ze Soči veleúspěšná výprava českých biatlonistů. Z olympijských her veze celkem pět medailí. A je to vůbec poprvé v historii, kdy získal český biatlon na hrách pod pěti kruhy cenný kov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář

Trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář | Foto: Tomáš Hermann www.biatlon.cz

Hlavním strůjcem úspěchů je podle mnohých trenér Ondřej Rybář. Právě on má velkou zásluhu na tom, že se český biatlon dostal mezi absolutní světovou elitu.

„Už předcházející čtyři roky bylo vidět, že do světové špičky patří. Neříkám, že úplně do té nejužší. Ale tady na olympiádě se povedlo něco úžasného. Český biatlon byl úplně v té úzké světové špičce,“ těší úspěšného kouče.

Rybář zdůrazňuje, že cesta na vrchol vedla v první řadě přes tvrdou dřinu sportovců a obětování jejich vlastního času.

„Vždycky největší podíl úspěchu nese sportovec, protože ten závodí, ten je na trati a má tu nejtěžší úlohu. Ale bez zabezpečení by se v dnešní konkurenci neobešel, do té špičky by se nedostal,“ říká Ondřej Rybář.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérm českých bialtonistů Ondřejem Rybářem mluvila v publicistické části poledních zpráv Helena Šulcová

Na mysli má realizační tým, který zahrnuje množství lidí, kteří dělají finální výsledek. Jeho nenahraditelným článkem je podle Gabriely Soukalové právě reprezentační trenér.

„Mně to samozřejmě lichotí, ale svoji úlohu bych nepřeceňoval. Strašně si toho vážím, jsem rád, že to i sportovci takhle vnímají,“ těší Ondřeje Rybáře. Ke svému dalšímu působení u reprezentace pak poznamenal:

„Co bude, to uvidíme na jaře. Čekají nás ještě tři kola Světového poháru a my se budeme snažit bojovat o umístění v celkové desítce. I když víme, že ať se stane, co se stane v této sezoně, tak díky olympiádě udělal český biatlon ohromný boom,“ je rád Rybář.

Kvůli jedné věci by ale současný trenér českých biatlonistů určitý odpočinek ocenil.

„Já si hlavně pohrávám s myšlenkou, jak si udělat trošku víc času na rodinu. Ale každý tu práci dělá na sto procent, a pokud uvidím, že jakékoli práci můžu těch sto procent dát, tak ji dělat budu. Pokud uvidím, že to je nějaký kompromis, tak já na tyhle kompromisy úplně nejsem,“ říká Ondřej Rybář.

Helena Šulcová, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme