Šéf kabinetu ministra zemědělství půjde na kobereček. Kvůli Rittigovi a Nagyové

Ministr zemědělství Marian Jurečka z KDU-ČSL se sejde se šéfem svého kabinetu Lubomírem Poulem. Policie prý prověřuje, jestli se tajné dokumenty z Úřadu vlády nemohly Poulovým prostřednictvím dostat přes Janu Nagyovou k Ivo Rittigovi - lobbistovi, kterého nedávno zatkla policie. Ministr se pak rozhodle, jestli Poula odvolá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf kabinetu ministra zemědělství Lubomír Poul, dříve ředitel Úřadu vlády

Šéf kabinetu ministra zemědělství Lubomír Poul, dříve ředitel Úřadu vlády | Zdroj: ČTK

Ke schůzce dojde dnes večer. „Stále bych apeloval na to, že je potřeba ctít presumpci neviny. Pan Poul ještě nebyl ani obviněný,“ řekl ministr Jurečka.

Poul působil dříve jako šéf Úřadu vlády, měl tak možnost Nagyové umožnit přístup k tajným dokumentům z BIS. Upozornil na to deník Mladá fronta Dnes. Vyjádření Poula Český rozhlas zjišťuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podezření provázejících šéfa kabinetu ministra zemědělství hovořila redaktorka Lenka Jansová

Bývalá šéfka kanceláře premiéra Jana Nagyová, dnes Nečasová, je obviněná z podplácení a organizování zneužití pravomoci úřední osoby.

Měla údajně zneužívat Vojenské zpravodajství k soukromým účelů, včetně sledování Nečasovy bývalé ženy Radky.

Nagyová se také podle policie podílela na jednáních se třemi bývalými poslanci ODS Petrem Tluchořem, Ivanem Fuksou a Markem Šnajdrem, kteří se vzdali mandátů před hlasování o zvyšování daní. Zajištění míst pro ně ve státních firmách kvalifikoval státní zástupce jako podplácení.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme