V severské kombinaci kralovali Norové, Češi doběhli na sedmém místě

Čeští sdruženáři neudrželi v týmové štafetě páté místo po skokanské části a nakonec skončili sedmí. Po dramatickém finiši se z olympijského zlata radovalo Norsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod družstev v severské kombinaci ovládlo Norsko

Závod družstev v severské kombinaci ovládlo Norsko | Zdroj: ČTK

České kvarteto Tomáš Portyk, Tomáš Slavík, Miroslav Dvořák a Pavel Churavý může být po první části závodu spokojené. Do štafety na 4x5 kilometrů vyběhnou se ztrátou necelé minuty na vedoucí Němce. Na medailové umístění mají ztrátu půl minuty.

Nejdelší skok předvedl z českého kvarteta Pavel Churavý, který přistál na metě 125,5 metru. Tomáš Portyk a Miroslav Dvořák skočili sice o půl metru méně, ale rozhodčí ohodnotili jejich výkony lepším známkováním a tak nejlepším Čechem ve skokanské části byl Portyk. Tomáš Slavík skočil 119,5 metru.

Po skokanské části se za prvními Němci umístili sdruženáři Rakouska, kteří mají ztrátu pouhých sedmi vteřin, třetí Norové zaostávají o pětadvacet vteřin.

V běžecké části se v čele usadily týmy Norska, Německa a Rakouska, které si postupně vytvořily velký náskok. Rozhodnutí přišlo až v závěrečném finiši. Ten měli nejrychlejší Norové, kteří o 0,3 vteřiny porazili německou štafetu, bronzovou medaili získalo Rakousko.

Čtvrtou pozici ze skokanské části udrželi Francouzi a před český tým se brzy dostali i sdruženáři Japonska. Bohužel v samotném závěru ještě Tomáše Portyka předjel finišman americké štafety, ale sedmou pozici už nejmladší člen českého týmu udržel před Itálií.

Severská kombinace:
Družstva (velký můstek, 4x5 km): 1. Norsko (Moan, Klemetsen, Krog, Graabak) 47:13,5, 2. Německo (Frenzel, Kirchheisen, Rydzek, Riessle) -0,3, 3. Rakousko (Klapfer, Bieler, Gruber, Stecher) -3,4, 4. Francie -1:12,8, 5. Japonsko -1:17,1, 6. USA -2:21,6, 7. ČR (Churavý, Slavík, Dvořák, Portyk) -2:22,6, 8. Itálie -2:51,2, 9. Rusko -5:36,3.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny severská kombinace | Foto: ČTK

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme