V budově, kterou vlastní otec údajného lihového bosse Březiny, se našly zbraně

Zbraně a výbušniny objevila policie v jedné z průmyslových budov ve Zlíně, která patří otci Radka Březiny, údajného bosse lihové mafie. V budově včera zasahovali příslušníci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, pyrotechnici, hasiči a záchranáři. Zabavené zbraně teď budou zkoumat experti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté objevili zbraně a výbušniny v jedné z průmyslových budov ve Zlíně, která  patří otci Radka Březiny

Policisté objevili zbraně a výbušniny v jedné z průmyslových budov ve Zlíně, která patří otci Radka Březiny | Zdroj: ČTK

Zásah policistů v jedné z budov bývalého továrního areálu firmy Baťa trval několik hodin. Ven vynesli osm pytlů. Co v nich bylo, odmítli komentovat. Státní zástupce Jan Zubek byl dnes sdílnější:

„Výsledek tohoto úkonu je ten, že se našlo blíže nespecifikované množství zbraní a výbušnin, které budou následně podrobeny expertizám a bližšímu zkoumání. To je vše, co k tomu mohu v tuto chvíli říct," uvedl Zubek.

Policie nález vyšetřuje jako nedovolené ozbrojování. Za to dosud neznámému pachateli hrozí až osm let vězení.

Radek Březina byl společně se svým bratrem Tomášem a dalším mužem obviněn v kauze více než půlmiliardového daňového úniku při prodeji lihu.

Krajský soud v Olomouci minulý měsíc případ vrátil do správního řízení, tedy žalobcům, protože je Březina nově podezírán ještě z další trestné činnosti.

V novém případu bylo nedávno obviněno 15 lidí včetně Březinovy manželky, sedm z nich je ve vazbě. Podle žalobců mohli na nezdaněném lihu ošidit stát nejméně o tři miliardy korun.

Andrea Kratinová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme