V amfiteátru v Náměšti na Hané odstartuje turné kapely Kryštof

Když se řekne Náměšť na Hané, vybaví si většina z nás nejprve zámek a hned poté folkový festival Zahrada. Ten ale před třemi lety skončil, a tak městys řeší problém, co s amfiteátrem. Většinu roku totiž zeje prázdnotou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amfiteátr zahrada 2004

Amfiteátr zahrada 2004

Píseň Jaroslava Hutky Náměšť se stala hymnou festivalu Zahrada poté, co se v roce 1998 přestěhoval ze Strážnice do Náměště na Hané. Folkové melodie si tu návštěvníci vychutnávali třináct let. Před třemi lety festival totiž definitivně skončil.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Náměšti na Hané natáčela redaktorka Monika Tomášková

„Akcí je poměrně málo. V letošním roce se zdá, že se situace zlepší. Jedním z důvodů je i to, že si nás vybrala skupina Kryštof. Jejich turné tady v Náměšti začíná, což je pro nás velká pocta,“ říká starostka Marta Husičková.

Folkový festival Zahrada dával příležitost nejen známým písničkářům, ale i začínajícím kapelám. Konec Zahrady v Náměšti na Hané byl pro folkaře velkou ranou, festival podobné velikosti byste totiž v celé republice hledali jen stěží.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme