Policisté chytili muže, který na Vysočině prodával otrávený alkohol

Policisté dopadli pachatele, který prodal otrávený alkohol osmapadesátiletému muži ze Žďárska. Navíc u něj našli obrovské množství dalšího jedovatého pití.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závadný alkohol - barel a etiketa - Original vodka jemná (Likérka Drak) - dle výrobce zfalšovaná etiketa

Závadný alkohol - barel a etiketa - Original vodka jemná (Likérka Drak) - dle výrobce zfalšovaná etiketa | Foto: Policie ČR, koláž Český rozhlas

Zadržen byl sedmatřicetiletý muž, který měl otrávený alkohol prodat synovi muže, který je nyní v kritickém stavu v nemocnici v Novém Městě na Moravě.

U zadrženého policie provedla domovní prohlídky. Jedna proběhla v místě jeho hlášeného trvalého pobytu a druhá v místě, kde se zdržoval ve skutečnosti. Je to soukromý zemědělec a místo jeho skutečného pobytu zahrnuje byt a provozovnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zadržení muže, který prodával nebezpečný alkohol, informoval reportér Petr Palovčík

Policie tam našla téměř 4 tisíce litrů závadného alkoholu, konkrétně jemné vodky se značkou likérky Drak.

Obě místa, kde byly prohlídky provedeny, se nacházejí na Žďársku, stejně jako všichni aktéři kauzy.

58letý muž byl s podezřením na otravu metylalkoholem hospitalizován v neděli. Lékaři ihned poslali vzorky na analýzu do Brna, kde se podezření potvrdilo.

Na otravu metanolem zemřelo od záři 2012 už 51 lidí. Podle kriminalistů může být v oběhu stále víc než dva tisíce litrů závadného alkoholu.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme