Ukrajina vydala na Viktora Janukovyče mezinárodní zatykač

Ukrajina vydala mezinárodní zatykač na svrženého prezidenta Viktora Janukovyče, který je na útěku. Podle agentury Reuters to dnes oznámil nový generální prokurátor Oleh Machnyckyj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Janukovyč

Viktor Janukovyč | Zdroj: Reuters

Nové ukrajinské vedení sdělilo, že Janukovyč je stíhán za „masové vraždy“ v souvislosti se střelbou do účastníků protivládních protestů.

Při násilnostech, které demonstrace kolem náměstí Nezávislosti v centru Kyjeva provázely, přišlo minulý týden o život přes 80 lidí.

Janukovyče sesadil ukrajinský parlament v sobotu. Poté se proruský exprezident pokusil ze země uprchnout, ale zřejmě se mu to doposud nepodařilo.

Janukovyčovy rezidence skrývaly přepych i důkazy o zločinech

Číst článek

Zástupce generálního prokurátora Mykoly Golomči tvrdí, že je stále v zemi. „Máme k dispozici informace, podle nichž je Janukovyč stále na Ukrajině,“ uvedl podle agentury AFP na tiskové konferenci.

Zodpovídat se bude před Bohem, říká o Janukovyčovi dobrovolný zdravotník

Číst článek

Ukrajinská policie vydala na Janukovyče „domácí“ zatykač už v pondělí. Místo jeho pobytu není známo. Některé zdroje zmiňují, že by se mohl ukrývat na Krymu, kde je silná ruská menšina.

Ve správním středisku tamní autonomní republiky má také základnu ruské válečné námořnictvo. Server RBK zase přinesl informaci, že Janukovyče viděli v Rusku v sanatoriu Barvicha.

Jitka Malá, ČTK, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme