Praha chce v případě blackoutu zlepšit dodávky vody a prodloužit služby záchranných složek

Blackout v Praze by mohl zastavit dodávky vody, zásadně omezit telefonické spojení nebo zdravotnickou péči. Statisíce lidí včetně pacientů pražských nemocnic by zůstaly bez tepla a vody. V ulicích by byl nedostatek policejních sil. Takové jsou první závěry dnešního cvičení výpadku elektrického proudu v hlavním městě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blackout

Blackout | Foto: Stock.xchng

Zatímco první noc blackoutu by byla největší prioritou evakuace lidí z metra a výtahů, druhý den by mohly lidem kvůli nefunkčním bankomatům chybět peníze, dále teplo a především voda.

„Jedno z významných témat je problematika zajištění vody v souvislosti s hygienou,“ řekl primátor Tomáš Hudeček z TOP 09.

SLEDOVALI JSME ONLINE: Praha by mohla mít při blackoutu problém s komunikací a pitnou vodou

Číst článek

Některé nemocnice a policejní stanice nemají agregáty, jejich provoz by byl při obnovení dodávek energie zajištěn prioritně. V ulicích by ale mohli chybět strážníci, policisté a vojáci, rozsah jejich nasazení totiž omezuje služební zákon.

„Měli bychom sáhnout ke změně legislativy v oblasti možnosti 24hodinových služeb,“ uvedl Hudeček. Primátor se také obává zajištění spojení v případě blackoutu.

První výsledky cvičení a také návrhy změn chce magistrát zveřejnit do měsíce.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme