Plzeň čeká v Doněcku zaplněný supermoderní stadion

Dva české kluby budou hrát o postup do osmifinále Evropské ligy fotbalistů. Liberec čeká odveta na hřišti nizozemského Alkmaaru, plzeňská Viktoria se představí na půdě ukrajinského Šachtaru Doněck. Na jednom z nejmodernějších stadionů světa, který o desítky let předběhl své okolí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth sleduje souboj plzeňského Hořavy s Tomášem Hübschmanem, záložníkem Šachtaru Doněck

Pavel Horváth sleduje souboj plzeňského Hořavy s Tomášem Hübschmanem, záložníkem Šachtaru Doněck | Zdroj: ČTK

Díky nasvícenému modrému plášti je Donbas Aréna dobře vidět i na několik kilometrů. Design navrhl respektovaný britský ateliér Arup, který už se proslavil třeba Operou v Sydney nebo mnichovskou Allianz Arénou.

Bývalý špičkový mezinárodní rozhodčí a nyní jeden z manažerů Šachtaru Doněck Luboš Michel cestou z letiště říkal, že je zdejší stadion asi tak 30 let před běžným životem ve městě. Ale na fotbal prý kvůli tomu lidé nežárlí a klubu fandí celý region Donbas.

Přehrát

00:00 / 00:00

S fotbalisty Plzně se na Ukrajinu vypravil Jaroslav Plašil

Padesátitisícová Donbas Aréna bude určitě slušně zaplněná i dnes. Plzeňský klub je tady v Doněcku velmi respektovaný, koneckonců je to i vidět na zdejším předzápasovém zpravodajství. A je tedy vyloučeno, že by domácí Šachtar odvetu podcenil.

Ostatně kapitán Viktorie poznal už při úvodním duelu, jak důsledně ho soupeř brání. „Bojí se, abych jim neutekl, neobešel čtyři hráče a nezakončil to,“ naschvál přehání Pavel Horváth.

Ten se bude i v nekomfortní situaci snažit favorita zaskočit nějakým nečekaným ofenzivním nápadem. Fotbalisté Plzně potřebují k postupu nutně vstřelit gól, a k tomu ještě zároveň neprohrát vzhledem k remíze 1:1 v úvodním duelu.

Jsem přesvědčený, že to Petr Bolek zvládne, říká plzeňský kapitán Horváth

Číst článek

„V tom druhém zápase je dost času napravit případný nezdar z toho prvního, což se stalo nám. Ale věřím tomu, že jsme schopní si vytvořit takovou pozici, abychom mohli přemýšlet o postupu,“ plánuje plzeňský záložík.

Fotbalisté Plzně začnou bojovat o postup do osmifinále Evropské ligy od devatenácti hodin, kdy utkání v Donbas Aréně začíná. Pět minut po deváté hodině večerní nastoupí k odvetnému duelu i Liberec, který se v Alkmaaru pokusí vykompenzovat porážku 0:1 z úvodního utkání na severu Čech.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme