Los Angeles se chystá na Oscary, favority jsou snímky Gravitace a Špinavý trik

Dnešní noc patří nejsledovanější události roku ve filmovém světě, předávání Oscarů. Červený koberec na Hollywoodském bulváru v Los Angeles už je na svém místě a čeká na příchod hvězd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sošky Oscarů

Sošky Oscarů | Zdroj: ČTK

Slavnostní ceremoniál začne ve dvě ráno našeho času.

Podle kritiků je letošní ročník napěchovaný konkurencí. O Oscara za nejlepší film se uchází celkem devět snímků. Nejvíc nominací, dohromady deset, mají filmy Gravitace a Špinavý trik.

O jednu méně pak má film 12 let v řetězech. Právě jemu dávají filmoví odborníci největší šance na to, aby si Oscara za nejlepší film odnesl.

Přehrát

00:00 / 00:00

O předávání Oscarů hovoří americká zpravodajka ČRo Lenka Kabrhelová

O tento titul se ještě utkají snímky Vlk z Wall Street, Nebraska, Kapitán Phillips, Her (Ona), Klub poslední naděje a Philomena.

Čeká se, že technickým kategoriím budou letos dominovat 3D filmy. Jako nejlepšího režiséra oscaroví experti favorizují Alfonsa Cuaróna za film Gravitace.

Večerem provede komička a autorka humoristických výstupů Ellen DeGeneres. Ta je oceňovaná za břitký vtip a skvělá vystoupení. Navíc má s cenami americké filmové akademie zkušenosti už z roku 2007, kdy předáváním Oscarů rovněž provázela.

Jediné, co by mohlo pořadatelům dělat vrásky na čele, je vytrvalý déšť. Kvůli němu dokonce museli zatím pro jistotu zakrýt i slavný červený koberec

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme