Čeští fotbalisté se schází před zápasem s Nory, trenér Vrba si pomáhá magnety

Nový trenér národního týmu Pavel Vrba poprvé přivítal na srazu českou fotbalovou reprezentaci. Zápasovou premiéru zažije ve středu při přátelském utkání proti Norsku. O stylu hry nejenom v tomto zápase má jasno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba při svém prvním reprezentačním srazu

Pavel Vrba při svém prvním reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

„Já nerozlišuji mužstvo na ofenzivní hráče a defenzivní hráče. Rozlišuji mužstvo podle způsobu hry, jestli hraje ofenzivně, nebo defenzivně,“ říká trenér Pavel Vrba, který se tak pokusí přenést svůj systém z klubového působení v Plzni i do národního týmu.

O náplni reprezentačního srazu má trenér jasno: „Chceme být s hráči v kontaktu každou minutu. Budeme sbírat informace a dělat vše proto, abychom byli dobře připraveni nejen na středu, ale hlavně abychom se líp poznali a abych zjistil o hráčích co nejvíc,“ plánuje Vrba

Na svůj první zápas pozval osmnáct hráčů, aktuálně asi nejsilnější sestavu, jakou mohl. Z původní nominace mu vypadl kvůli zranění jen sparťanský záložník Ladislav Krejčí, kterého nahradil Daniel Pudil z Watfordu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před přípravným utkáním s Norskem mluvil s Pavlem Vrbou Mirko Vasić

S drobnými zdravotními komplikacemi dorazil na sraz obránce Marek Suchý, který kvůli nemoci nehrál poslední zápas za Basilej. Ve středu by ale měl být připraven nastoupit.

Ostatní hráči jsou připraveni stoprocentně.„Každý začátek je plný očekávání a není to jiné ani teď. Je to umocněné tím, že fanoušci i média berou trenéra Vrbu strašně pozitivně,“ řekl Českému rozhlasu Tomáš Rosický.

„Ten sraz je hodně krátký. Tolik věcí se udělat nedá, ale je to důležité, abychom se poznali s trenérem a realizačním týmem. Abychom poznali, jaké má představy a jakým stylem chce, aby národní tým hrál," doplňuje brankář Petr Čech.

Nový trenér české fotbalové reprezentace konzultoval výběr i se svým poradcem, bývalým úspěšným trenérem národního týmu Karlem Brücknerem.

Karel Brückner by nominoval stejné hráče

„Dá se říct, že jsme se shodli z 95 procent. Když mi ukazoval svůj papír, byla jména víceméně stejná. Bavili jsme se o jménech, typech hráčů a jejich postavení v klubech a jak se jeví jak se jeví,“ popisuje Pavel Vrba, který bude využívat zkušeností Karla Brücknera i v přípravě na jednotlivé zápasy.

Karel Brückner měl při působení u fotbalové reprezentace v kanceláři velkou tabuli, na které byla ideální jedenáctka.

Podobnou pomůcku používá i Pavel Vrba. „Já mám magnety s čísly. Hraju si s magnety, protože vím, jaké číslo znamená který post. Jména teprve budu dosazovat, ale bude to spíš o postech a věcech, které na těch magnetech mají fungovat. Doufám, že to bude i na hřišti,“ věří trenér.

Jestli systém s magnety bude fungovat i u reprezentačního družstva, se poprvé ukáže ve středu v Praze při přípravném utkání proti Norsku. Na vštěpení svého trenérského rukopisu hráčům, s výjimkou těch, které trénoval už v Plzni, má Vrba pouhé dva dny.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme