Ředitel středočeského krajského úřadu Štětina kvůli kauze STIS rezignoval

Zdeněk Štětina končí ve funkci ředitele středočeského krajského úřadu. Dnes ráno předal hejtmanovi kraje písemnou rezignaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Středočeský krajský úřad

Středočeský krajský úřad | Foto: Pavel Pavlas

Zdeněk Štětina čelil v posledních týdnech kritice kvůli závazkům Středočeské turistické a informační služby, kterou vyšetřuje policie a jejíž likvidaci má Štětina na starosti.

Kritizován byl ale také kvůli závěrům interního auditu, který odhalil nedostatky ve výkaznictví, nebo kvůli odměnám, které krajský úřad vyplatil jeho přítelkyni.

Hejtman Josef Řihák z ČSSD jeho rezignaci vítá a považuje ji za logické vyústění nahromaděných problémů.

Štětina pracoval na krajském úřadě už v éře bývalého hejtmana Petra Bendla z ODS, ředitelem se stal po odchodu Petra Hostka na podzim roku 2011.

Teď je řízením úřadu pověřen jeho dosavadní zástupce pro oblast veřejné správy Robert Georgiev. Sám Štětina nechce svou rezignaci zatím nijak komentovat.

A.Rokosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme