Kvůli přestavbě železničního koridoru čekají Ústí nad Orlicí dopravní komplikace

Od 16. března nebude kvůli přestavbě železničního koridoru fungovat hlavní stanice Ústí nad Orlicí, a to po několik měsíců. Vlaky budou ale zastavovat na železniční zastávce Ústí nad Orlicí - město. Tamní radnice očekává, že se tím zkomplikuje nejen situace na dráze, ale problémy budou mít také řidiči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Orlicí - nádraží

Ústí nad Orlicí - nádraží | Foto: Martin Karlík

„Budou to komplikace zejména pro řidiče. Jsme si vědomi toho, že dojde k dopravním omezením a určitému dopravnímu zmatku,“ připouští starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Výluka bude trvat necelých šest měsíců. „Bude sem přenesena veškerá vlaková činnost, a tedy i dopravní činnost všech dojíždějících,“ říká Hájek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dopravních komplikacích, které čekají Ústí nad Orlicí, informovala reportérka Tereza Brázdová

Z toho důvodu probíhají okolo nádraží terénní úpravy. Vznikne například 35 nových parkovacích míst, celkem by jich v okolí stanice mělo být k dispozici asi 95.

„Jsme samozřejmě připraveni reagovat na případnou zvýšenou potřebu dalších parkovacích míst,“ doplňuje starosta.

Provoz bude komplikovaný i v okolí zastávky. „Dochází totiž k souběhu s další stavbou, rekonstrukcí kanalizace. Dojde k uzavírce silnice 2. třídy ve směru na Andrlův Chlum, bude tady objížďka a dají se čekat dopravní omezení,“ dodává Petr Hájek.

Tereza Brázdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme