Britská firma vydělává na organizaci žádostí o ruku. Královnu ale nesežene

Dvě ženy z Londýna si založily živnost na žádostech o ruku. Ve Velké Británii je jim totiž přikládána větší důležitost než třeba v Česku. Důležitý je nejen nápad, ale také rozpočet. Sehnat lze téměř leccos, ale s žádostí o ruku před britskou královnou klient v agentuře neuspěl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manželství (ilustrační foto)

Manželství (ilustrační foto) | Foto: stock exchange

„Dneska večer připravuji žádost o ruku na představení Lvího krále, což je tady v Londýně velmi slavná show,“ popisuje jedna ze spolumajitelek agentury, paní Daisy.

Dvojice bude mít v soukromé lóži divadla kouzelníka, protože jeden z partnerů miluje magii.

Otázka „Vezmeš si mě?“ bude napsaná na kartičce, kterou kouzelník vyčaruje.

„Prstýnek se pak spustí po laně, které začne hořet, a prstýnek pak spadne dotyčné do dlaně,“ předkládá plán žádosti Daisy.

Taková žádost je podle Daisy víceméně standardní.

Práce návrhářky žádostí o ruku je skloubení všímavosti agenta tajné služby, kreativity autora reklamních sloganů a specialistky na partnerskou psychologii.

„Požádáme vždycky klienta, aby nám obstaral odkaz na facebookový profil svého partnera nebo na profil na sociální sítí Pinterest,“ uvádí.

Nápad věnovat se netradiční profesi dostala Daisy úplnou náhodou v londýnském Hyde Parku.

„Byl tam chlapík, který se na zemi z malých svíček snažil sestavit nápis ‚Udělej ze mě nejšťastnějšího žijícího muže‘. Všimla jsem si, že má v jednom slově hrubku,“ vzpomíná.

Muž se chystal požádat o ruku svou přítelkyni, která měla jít kolem.

„Tak jsem mu opravila chybu, pomohla zapálit svíčky a nabídla se, že se schovám za strom a celou scénu mu nafotím. A tak to celé začalo,“ dodává.

Daisy pak s kolegyní Tiffany zašla na víno, objevila mezeru na trhu a rozjela celý byznys. Sama je nenapravitelná romantička a na svou žádost o ruku čekala osm let.

Někdy musí za prací do Florencie, jindy do Barcelony. S některými klienty se vídá denně po několik týdnů, s jinými stačí dva hovory přes skype.

Daisy se snaží mužům vysvětlovat, že jejich představy o romantice nemusejí být univerzálně platné.

Jednomu pánovi prý rozmluvila zpívanou žádost o ruku v kostýmu z filmu Kráska a zvíře. Problém bylo, že dotyčný neuměl zpívat. Návrhářka ale sehnala vhodného zpěváka i kulisy a všechno dobře dopadlo.

I v její práci jsou ale výzvy, které se nedají zvládnout.

„Před pár týdny mi zavolal jeden muž a vyslovil přání, že by rád požádal partnerku o roku v Buckinghamském paláci,“ říká Daisy s tím, že královský palác by ještě nejspíš zařídit dokázala.

„Ale já chci, aby u toho byla královna. Skutečná královna,“ řekl prý potom telefonující muž. Když se dozvěděl, že to Daisy zařídit nedokáže, tak prostě zavěsil.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme