Soud se začne zabývat smrtí chlapce v Povrlech. Auto ho srazilo na chodníku

Okresní soud v Ústí nad Labem začne dnes řešit smrt jedenáctiletého chlapce z Povrlů na Ústecku. Z usmrcení je obviněná 44letá žena, která měla hocha srazit svým autem. Hrozí jí až 8 let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto

auto | Foto: stock exchange

„Po tom nepříjemném maléru, který se zde stal, víme, že v těchto úsecích řidiči rádi šlapou na plyn,“ říká povrlský starosta Petr Hadraba z SNK - ED.

Pomoci by měly nové radary na měření rychlosti.

„Chceme to řešit radary, existují i speciální fotopasti, které zachytí řidiče a lze je umístit i jinam než na hlavní komunikace,“ dodal starosta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O soudu, který se dnes začíná zabývat smrtí jedenáctiletého chlapce z Povrlů, informoval reportér Jan Bachorík

S obcí by ale měla víc spolupracovat i státní policie. Všechno by mohlo být hotové během pár měsíců.

„Chtěli by jsme to udělat během jara. Firma, se kterou jsme se domluvili, na to přistoupila, protože obec na to nemá, nainstalovat radary na všechny příjezdy a výjezdy,“ vysvětlil Hadraba.

Povrly by platily radary v obci pomocí operativního leasingu.

Podle obžaloby žena chlapce srazila v listopadu 2012. V únoru se žena ze soudního líčení omluvil, takže muselo být odročeno.


Zvětšit mapu

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme