Skikrosař Tomáš Kraus dojel při svém posledním vystoupení v sezoně druhý

Skikrosař Tomáš Kraus skončil druhý v závodu Světového poháru v Arose a dosáhl nejlepšího umístění v sezoně. Z vítězství se v prvním závodu po olympijských hrách v Soči radoval domácí Švýcar Alex Fiva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kraus (v zeleném) těsně před pádem, který ho vyřadil ze skikrosového osmifinále

Tomáš Kraus (v zeleném) těsně před pádem, který ho vyřadil ze skikrosového osmifinále | Zdroj: Reuters

Účast ve finále závodu Světového poháru mu zajistila pohotová semifinálová reakce. Po kolizi se dvěma soupeři se dokázal nejrychleji znovu rozjet a z druhého místa si zajistil postup mezi čtyři nejlepší.

V závěrečné jízdě se držel za pozdějším vítězem Alexem Fivou. Za ním se po střetu Rakušana Andrease Matta s Kanaďanem Bradym Lemanem vytvořila mezera. S rukama nad hlavou projel cílem na druhém místě, čtyři dny po svých čtyřicátých narozeninách a v den svých jmenin.

Na stupních vítězů se český závodník umístil po roce. V únoru 2013 zvítězil v závodě v německém Grasgehrenu. Další výsledky ale v letošní sezoně nepřidá, závod v Arose byl v tomto ročníku Světového poháru jeho posledním.

Mezi ženami vypadla Česká závodnice Nikol Kučerová ve čtvrtfinále. Zvládla sice osmifinále, kde si zajistila postup z druhého místa, ve čtvrtfinále ale chybovala a vypadla.

Ženský závod vyhrála čtyřiadvacetiletá Norka Marte Gjefsenová.

Závod SP v akrobatickém lyžování v Arose (Švýcarsko) - skikros:
Muži: 1. Fiva (Švýc.), 2. Kraus (ČR), 3. Jüll (Nor.).
Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů): 1. Duncan (Kan.) 361 b., 2. A. Matt (Rak.) 352, 3. Öhling Norberg (Švéd.) 345, ...13. Kraus 159.
Ženy: 1. Gjefsenová (Nor.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Davidová (Fr.), ...11. Kučerová (ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů): 1. Thompsonová (Kan.) 525, 2. Smithová 450, 3. Müllerová (Švýc.) 408, ...21. Kučerová 95, 27. Zemanová (ČR) 62.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme