Běžec Maslák postoupil do finále, Denisa Rosolová po pádu končí

Čtyřstovkař Pavel Maslák potvrdil na halovém mistrovství světa jako nejrychlejší semifinalista medailové ambice. Naděje Denisy Rosolové ukončil v semifinále závodu na 400 metrů pád cizím zaviněním v cílové rovince.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák v čele semifinálového běhu na halovém mistrovství světa

Pavel Maslák v čele semifinálového běhu na halovém mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Čtvrtkaři dnes museli absolvovat dva závody a Maslák i Rosolová zvládli úvodní rozběhy. Mistr Evropy postoupil z druhého místa časem 46,01, Rosolová svůj běh vyhrála.

Ve večerních semifinále pak oba zažili zcela opačné pocity. Zatímco Maslák suverénně vyhrál a zadrženě zaběhl nejlepší čas dne 45,79, Rosolová na začátku cílové roviny na postupové pozici zakopla a závod pro ni skončil tvrdým pádem.

Maslák nedal soupeřům šanci. Přesně podle plánu seběhl jako první, pozici si hlídal až do cíle a potvrdil ambice bojovat o halový titul. „Byl jsem trochu překvapený, nevím, co se za mnou dělo, ale všichni běželi nějak pomalu. Já se cítím dobře,“ prohlásil Maslák.

Sprinter Maslák patří na čtvrtce k největším favoritům HMS v atletice

Číst článek

Rosolová si po vítězství v rozběhu věřila na postup do finále, ale zhruba 50 metrů před cílem Rosolovou zezadu podkopla Nizozemka Lisanne DeWitteová, která nakonec do finále postoupila jako třetí. „Snažím se to udržet, ale nejde to,“ nemohla zadržet slzy česká atletka.

„Jen jsem věděla, že je někdo za mnou. Měla jsem nohu vzadu a najednou jsem ležela na zemi. Pěkně mě to štve,“ prohlásila po chvíli česká běžkyně.

Z pádu, prvního v kariéře, si odnesla krvavé šrámy na lokti, kolenu a boku. „Věděla jsem, že mám šanci postoupit do finále, zvládla bych to do toho postupového třetího místa, měla jsem dost sil,“ litovala Denisa Rosolová.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme