Kdo nastoupí v ofenzivě Plzně? Gólman Sparty Vaclík očekává dva útočníky

O mistrovském titulu ještě nerozhodne, ale napovědět může hodně. Fotbalisté Sparty přivítají v neděli v utkání 19-ho kola Gambrinus ligy Plzeň, a pokud vyhrají, odskočí svému největšímu rivalovi na osmibodový rozdíl. Viktoriáni naopak cítí příležitost koncovku nejvyšší domácí soutěže zdramatizovat a na Letné chtějí překvapit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský útočník Stanislav Tecl se raduje z gólu proti Neapoli

Plzeňský útočník Stanislav Tecl se raduje z gólu proti Neapoli | Zdroj: ČTK

Stoper Pražanů Mario Holek přemýšlel, aby co nejlépe odpověděl na otázku, jak moc bude plzeňskému týmu chybět vykartovaný krajní záložník Milan Petržela. V takové situaci je většinou fotbalistovi hloupé odpovědět, že to je výhoda. Takže raději nabízí neutrální komentář.

„Je to stabilní hráč základní sestavy, takže ho budou muset někým nahradit. Jestli to je nebo není výhoda, to se ukáže až při zápase,“ říkal Mario Holek a v té době netušil, jakou pravdu nakonec může mít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na ligový šlágr Sparta - Plzeň

Plzeňské straně se mezi tím povedl vskutku nečekaný protitah. Namísto potrestaného Petržely angažovala coby amatéra jiného fotbalistu s reprezentačními zkušenostmi- Jana Rezka, který se vrátil z Číny a přes klubové stránky Viktorie fanouškům vzkázal.

„Odehrál jsem pár přáteláků, nějaký góly jsem dal. Samozřejmě, nejsou to mistráky. Až ostré zápasy ukážou, jak na tom jsem. Já doufám, že jsem připravený. Potřebuju ale ještě trochu potrénovat. Posledních deset dní, kdy jsem jednal o odchodu, tak jsem chodil jen do posilovny běhat na pás, takže jsem se s míčem nepotkal.“

Jan Rezek může být alternativou za potrestaného Milana Petrželu, ale je také možné, že do zápasu na Letné nenastoupí, a že bude pro sparťany důležitější, jak si poradí s gólovými útočníky Viktorie Tomášem Wágnerem či Stanislavem Teclem, který by také mohl obsadit pozici absentujícího Milana Petržely.

Lavička Spartu na Plzeň evidentně dobře připravil

„Hlavní rozdíl je v tom, že Wágner se snaží hrát víc zády k bráně a je více soubojový než Standa Tecl, který si zase vyžaduje spíš balony za obranu do volných prostorů a snaží se využít svojí rychlosti, potom je silný v zakončení jeden na jednoho,“ dává znát brankář Sparty Tomáš Vaclík, že má soupeře přečtené a dodává:

„Uvidíme, jakou variantu kouč vybere. Myslím, že je ve hře i ta, ve které by nastoupili oba. Se Standou jsem absolvoval i některé reprezentační srazy, takže tuším, jak se snaží zakončovat. Nechci to ale zakřiknout, abych neřekl, že mám Teclíka načteného, a on mi pak dá branku.“

Tomáš Vaclík výrazně zbystří v neděli ve 20 hodin, kdy utkání s Plzní začíná. Duel na Letné je už pár dní vyprodaný a nabídne i několik dalších zajímavých minisoubojů, třeba srovnání středních záložníků Lukáše Váchy a Tomáše Hořavy nebo špílmachrů Marka Matějovského a Pavla Horvátha.

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme