Fotbalisté Znojma rozstříleli Jablonec, Klokani dál čekají na vítězství

Znojmo uštědřilo v zápase 19. kola fotbalové Gambrinus ligy Jablonci debakl 4:0 a zaznamenalo svoji nejvyšší výhru v ligové historii. Druhou porážku v řadě utrpěla Dukla, která doma prohrála 0:3 s Jihlavou. V záchranářském souboji Ostrava remizovala s Příbramí 1:1 a Slovácko udolalo nejtěsnějším rozdílem Bohemians Praha 1905.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězství Znojma nad Jabloncem zpečetil čtvrtým gólem Lamine Diarrassouba

Vítězství Znojma nad Jabloncem zpečetil čtvrtým gólem Lamine Diarrassouba | Zdroj: ČTK

Znojmo šlo do vedení už po dvou odehraných minutách, kdy střílený centr Lacka poslal pod břevno Vašíček. Po půlhodině hry lovil jablonecký brankář Valeš míč ze své sítě podruhé. Na centr Mudry si naskočil Diarrassouba a ve svém druhém ligovém zápase zaznamenal svou první branku.

Krátce po změně stran našel Cihlář po přímém kopu Vašíčka, který se znovu nemýlil. Po hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen jablonecký stoper Beneš a z následné standardní situace zpečetil svůj hattrick nejlepší znojemský střelec Vašíček.

Znojmo si v boji o udržení v nejvyšší soutěži připsalo pátou výhru v sezoně.

Porážku odvrátil Svěrkoš

Důležitý záchranářský souboj se hrál v Ostravě, kam přijeli fotbalisté Příbrami. Bazaly málem radostí explodovaly už po deseti minutách, kdy Škutkovu ránu z otočky příbramský gólman Hruška reflexivně vyrazil nad sebe a z brankové čáře balon odkopl Hájovský.

Středočeši se sice soustředili zejména na defenzivu, ovšem i přesto šli po půlhodině do vedení. Zeman ve 30. minutě od levé lajny poslal ideální centr do vápna na Řezníčka a Pavlenka na jeho hlavičku k tyči nedosáhl.

Baník si vypracoval řadu šancí, nicméně srovnat dokázal až devět minut před koncem střídající Svěrkoš. Ten se nejlépe zorientoval ve změti těl před Hruškou po střele Škutky. V závěru dostal ještě červenou kartu příbramský Slepička, v zápase ale už další gól nepadl.

Dukla se na třetí místo nevrátí

Fotbalisté Dukly měli možnost se alespoň dočasně vrátit na třetí místo ligové tabulky. Po prohře v pražském derby v Edenu se Slavií ale nezvládli ani domácí duel proti Jihlavě. Vysočinu poslal do vedení krátce po změně stran technickou střelou Jánoš, který využil zpětnou přihrávku Jungra.

Uběhly další tři minuty a Dukla inkasovala podruhé. Chybujícího Gedeona ve středu hřiště obral Jungr, předložil míč Harbovi a nejlepší střelec Vysočiny z úniku chladnokrevně překonal domácího gólmana.

V 68. minutě Jihlava potrestala další nepřesnost v rozehrávce dejvického týmu a další protiútok Jungra a Jánoše zakončil svou druhou trefou v zápase Harba. Celek z Vysočiny výhrou 3:0 ukončil sérii dvaceti utkání bez vítězství, Pražané naopak utrpěla nejtěžší porážku od září 2012.

Klokani opět bez bodu

Jedenáct zápasů čekají na tříbodový zisk hráči Bohemians Praha 1905. Na půdě Slovácka o jejich třetí jarní porážce o jediný gól rozhodl pokutový kop, který na konci prvního poločasu proměnil Libor Došek.

Klokani sice ve druhém poločase postupně srovnali s domácími krok, ovšem jejich naděje na bodový zisk utnul zkušený stoper Erich Brabec. Zimní posila klubu z Vršovic musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch.

Slovácko se díky tříbodovému zisku dotáhlo v tabulce na sedmý Jablonec, naopak Bohemians zůstávají v ligové tabulce na chvostu.

Fotbalová Gambrinus liga - 19. kolo:

1. SC Znojmo - Baumit Jablonec 4:0 (2:0)
Branky: 2., 49. a 70. Vašíček, 31. Diarrassouba. Rozhodčí: Ardeleánu - Kříž, Gallo. ŽK: Mudra, Diarrassouba, Hnaníček - Beneš, Kubista, Hubník. ČK: 69. Beneš (Jablonec). Diváci: 625.

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 81. Svěrkoš - 30. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Zápotočný, Volešák, Řezníček (všichni Příbram). ČK: 87. Slepička (Příbram). Diváci: 6309.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)
Branky: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš. Rozhodčí: Královec - Hock, Pilný. ŽK: Hlinka - T. Kučera. Diváci: 2256.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0).
Branka: 42. Došek z pen. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Kotík. ŽK: Kuncl, Diviš, Šimko, Valenta - Bartek, Brabec, Moravec, Šmíd, Hora. ČK: 74. Brabec (Bohemians). Diváci: 4076.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme