Občanské průkazy se v Olomouci vydávají na nové adrese. Zatím tam nefunguje vyvolávací systém

Zmatky při výměně nových občanských průkazů na olomouckém magistrátu způsobil nefunkční vyvolávací systém. Občanské průkazy si lidé nově vyřizují v nové budově v Palackého ulici. O víkendu se sem totiž úředníci stěhovali ze svého působiště ve Vejdovského ulici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyvolávací systém na hodonínské radnici

Vyvolávací systém na hodonínské radnici | Foto: Hana Ondryášová | Zdroj: Český rozhlas

Výměny občanských průkazů na nové adrese měly být plně funkční, nepodařil se ale rozjet elektronický vyvolávací systém. Úředníci tak rozdávají kvůli evidenci lidem alespoň šatnové bločky.

Místo obvyklého monotónního gongu úřednice s šatnovým bločkem. Tak to dnes vypadalo na olomouckém magistrátu, pokud jste si přišli vyměnit občanský průkaz. Po víkendovém stěhování se tu nepodařil rozjet elektronický vyvolávací systém. Vznikl tu zmatek, lidé nevěděli, u které přepážky mají stát a v jakém pořadí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na olomouckém magistrátu natáčela redaktorka Blanka Mazalová

„Přijdete, stojíte tady půl hodinu a najednou vás předbíhají lidé, kteří přišli půl hodiny po vás. Lístek máte, je k ničemu.“ Už hodinu tu na výměnu občanky čeká důchodkyně Libuše Berková.

Každý čekající ve frontě má svůj důvod, proč spěchá a nefungující vyvolávací systém jim doslova pije krev. Chápe to i vedoucí odboru Hana Kovácsová, po chodbě plné lidí se pohybuje obezřetně a snaží se situaci uklidnit:

„Domlouvali jsme se s našimi informatiky a techniky, že snad od zítřka by možná alespoň část vyvolávacího systému fungovala. Pokud bude fungovat, tak se nám uleví, protože lidé se tady mačkají a nevědí, kdo má přijít na řadu a podobně.“

„Já bych jim doporučovala, aby vyčkali a přišli tak příští nebo přespříští týden. Příští týden by to snad už mělo být funkční, takže bychom snad měli jet v lepším pořádku. Navíc nám mají zprovoznit další okénka u přepážek týkajících se cestovních dokladů, takže bychom případně využili i těch cestovních dokladů, pokud nebude taková fronta na cestovních dokladech, aby nám brali i žádosti o občanský průkaz,“ dodává Kovácsová.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme