Soud v Českých Budějovicích bude rozhodovat o vyhlášení úpadku lounské vagonky

Krajský soud v Českých Budějovicích se bude zabývat zadluženou firmou Industry Plant LG. Věřitelé, kterým společnost dluží přes dvě a půl miliardy korun, podali návrh na vyhlášení úpadku. Proces se táhne od října loňského roku a rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech. Firma je největším zaměstnavatelem v okrese Louny v Ústeckém kraji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Firma Industry Plant LG, která vyrábí lokomotivy a železniční vagony a v lounských závodech zaměstnává stovky lidí, už několikrát změnila název.

Dříve se jmenovala například Legios. Své sídlo také přenesla z Loun v Ústeckém kraji do Českých Velenic na jihu Čech, kde měla původně jednu z poboček. Proto se věcí zabývá Krajský soud v Českých Budějovicích.

Firma se opakovaně odvolává, ale jak Vrchní soud v Praze, tak Nejvyšší soud její odvolání zamítl.

Rozhodnutí o úpadku má na starosti soudce Josef Šimek a zdá se, že konečné rozhodnutí nepadne ani dnes. Mělo by se tak stát v nejbližších dnech, soudce totiž nevyhověl návrhu na další odročení případu.

Pokud dojde k vyhlášení úpadku, čeká firmu konkurz, nebo reorganizace.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme