Policie nejspíš obmění čtyři krajské šéfy. Červíček bude ředitelem v Hradci

Bývalý policejní prezident Martin Červíček by měl od pondělí vést královéhradeckou policii. S informací přišel server iDNES.cz. Změna na postu krajského ředitele vyvolá změny v dalších třech krajích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý policejní prezident Martin Červíček

Bývalý policejní prezident Martin Červíček | Zdroj: ČTK

Šéfy by měly změnit také Pardubice, Jihlava a České Budějovice. Podle předsedy policejních odborů Milana Štěpánka je Červíčkův přesun do východních Čech logickým řešením:

„Pro něho je to i z osobních důvodů asi nejlepší řešení, protože pochází z tohoto kraje. Myslím si, že pro něj je to vhodné a určitě to bude vhodné i pro královéhradeckou policii.“

„Čímž samozřejmě neříkám, že by současné vedení nebylo na úrovni – naopak si myslím, že současný krajský ředitel pan Švejdar je velmi dobrým krajským ředitelem. Ale bohužel tyto změny jsou vyvolány všemi těmi událostmi kolem vedení policie, které jsou v posledních letech,“ poznamenal Štěpánek.

Červíčka odvolal z čela policie letos v lednu ministr vnitra v demisi Martin Pecina, podle poradní komise se totiž stal policejním prezidentem neoprávněně. Červíček pak proti svému sesazení podal rozklad, s nímž ale neuspěl. Ve sporu šlo hlavně o odvolání Červíčka z funkce, kterou zastával před tím.

mta, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme