Na teplickém náměstí Svobody zhoustla doprava, magistrát plánuje změny

Na náměstí Svobody v Teplicích už jsou otevřené oba velké obchodní domy. V jejich okolí kvůli tomu zhoustla doprava. Úředníci magistrátu provoz denně vyhodnocují, aby mohli přijmout některá opatření, například změnu intervalu na semaforech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na hustém provozu v centru Teplic se podílejí i dvě nákupní centra

Na hustém provozu v centru Teplic se podílejí i dvě nákupní centra | Zdroj: ČTK

„Zásobovat se musí. To je jasné. Bydlím až v sedmém patře, takže to jde. Horší jsou špičky, když se jezdí z práce nebo do práce,“ říká jedna z obyvatelek Alejní ulice.

Kolem půl čtvrté odpoledne není provoz u křižovatky v Alejní ulici plynulý. Ve směru do centra stojí auta až k další křižovatce u gymnázia. Řidiči zde také musí pustit vozidla odbočující z nebo na náměstí. U gymnázia pak přibyl odbočovací pruh.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dopravu v centru Teplic se zaměřila Gabriela Hauptvogelová

„Na výjezdu do Alejní ulice směrem k Bille víme, že je tam silný pohyb vozidel na levé odbočení,“ popsala situaci u gymnázia vedoucí odboru dopravy Ivana Müllerová.

Upozornila i na další změny. „Řidiči, kteří přijíždí kolem gymnázia, musí do Papírové a Dlouhé ulice, kde byl dříve jednosměrný provoz. V současnosti je Dlouhá ulice obousměrná od Papírové po okružní křižovatku, tedy mezi obchodními centry a parkem,“ připomíná vedoucí odboru dopravy.

Magistrát sbírá data

Ve směru od divadla a domu kultury k náměstí Svobody přijíždějí stovky aut. Chodci, kteří jsou zvyklí procházet se po silnicích, by měli být velmi opatrní.

„Doporučuji chodcům, aby dávali pozor, protože počet vozidel se rapidně zvýšil. Ale pořád by si řidiči měli uvědomovat, že se pohybují v pěší zóně, kde chodci mají přednost,“ upozorňuje Ivana Müllerová.

Úředníci magistrátu vývoj provozu denně sledují. „Všechno ukáže čas. Jsme připraveni popřípadě upravit signální plány na hlavním signalizačním průtahu, což je celá Alejní ulice, přes Billu dál do Duchcovské. Ale zatím pouze sbíráme data,“ shrnula vedoucí odboru dopravy Ivana Müllerová.

Gabriela Hauptvogelová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme