Čech vychytal ve 100. utkání v LM nulu a postup Chelsea do čtvrtfinále

Fotbalisté Realu Madrid a Chelsea jsou dalšími účastníky čtvrtfinále Ligy mistrů. Londýnský velkoklub vyřadil Galatasaray po výhře 2:0. Ke 100. odchytaném utkání v této soutěži nastoupil jako první český fotbalista brankář Petr Čech. Real pečetil postup z osmifinále výhrou 3:1 nad Schalke 04.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gary Cahill právě střílí druhý gól do sítě Galatasaraye

Gary Cahill právě střílí druhý gól do sítě Galatasaraye | Zdroj: Reuters

Chelsea nenechala nic náhodě a hned z první akce vstřelil gól Eto’o. Muslera si sice na jeho pokus z hranice šestnáctky sáhl, ale mimo tři tyče ho nevytěsnil.

Zvýšit mohl zanedlouho Lampard a po něm i hlavičkující John Terry, ale prosadil se až těsně před poločasovou přestávkou po rohu Cahill, když dorážel vyraženou hlavičku agilního kapitána Blues Terryho.

Ve druhé půli se hrálo především uprostřed hřiště, výjimku tvořily šance opět Lamparda a Eto’o a v závěru střela Hazarda a Torrese. První střelu na Čechovu bránu hosté zaznamenali až v 91. minutě, kdy pohotově pálil Drogba. Na poslední sekundy se na hřiště podíval i stoper Tomáš Kalas.

Real dokráčel k postupu přes Schalke v poklidu, už po prvním utkání měl totiž dostatečný náskok 6:1. Navíc v 21. minutě se v sedmém zápase Ligy mistrů podvanácté trefil Cristiano Ronaldo.

Po půlhodině hry ale stadion Santiaga Bernabeua ztichl, protože se po rychlém brejku dokázal prosadit Hoogland a vyrovnal. Definitivní podobu výsledku dali během jediné minuty svým druhým zásahem v utkání Cristiano Ronaldo a po něm Alváro Morata.

Odvetné zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Chelsea - Galatasaray Istanbul 2:0 (2:0)
Branky: 4. Eto'o, 42. Cahill. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Oscar, Ivanovič - Melo, Drogba. Diváci: 41.000. První zápas: 1:1, postoupila Chelsea

Real Madrid - Schalke 04 3:1 (1:1)
Branky: 21. a 74. Ronaldo, 75. Morata - 31. Hoogland. Rozhodčí: Karasev - Golubjov, Averjanov (všichni Rus.). ŽK: Illarramendi - K. Papadopulos. Diváci: 65.148. První zápas: 6:1, postoupil Real

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme