Německá sjezdařka Höflová-Rieschová končí už ve 29 letech

Trojnásobná olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa ve sjezdovém lyžování Maria Höflová-Rieschová ukončila kariéru. Devětadvacetiletá závodnice to oznámila dnes v Mnichově po převzetí malého křišťálového glóbu za triumf v hodnocení sjezdu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka Maria Höflová-Rieschová ukončila závodní kariéru

Lyžařka Maria Höflová-Rieschová ukončila závodní kariéru | Zdroj: Reuters

„Dala jsem do této sezony všechno, co jsem měla. Udělala jsem všechno pro to, abych znovu dosáhla toho největšího cíle. Tenhle velký sen se mi znovu splnil a člověk by měl skončit, když je to nejkrásnější,“ vysvětlila své rozhodnutí Höflová-Rieschová.

Závodní kariéru ukončila necelý měsíc po olympijských hrách v Soči, kde obhájila zlato v kombinaci z Vancouveru a potřetí v kariéře se stala olympijskou vítězkou. Ve Vancouveru vyhrála i slalom a v Soči byla stříbrná v super-G.

Ve Světovém poháru závodila Höflová-Rieschová od šestnácti let. V elitním seriálu získala 27 prvenství ve čtyřech disciplínách. Jedinou disciplínou, ve které se jí nepodařilo zvítězit, byl obří slalom.

Při posledním závodě upadla

Celkovou vítězkou Světového poháru se stala v roce 2011. Získala také pět malých glóbů za triumfy v jednotlivých disciplínách. Poslední za sjezd převzala dnes, protože minulý týden musela být po pádu ve finále SP v Lenzerheide převezena do nemocnice.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu má kromě čtyř medailí z olympijských her ve sbírce šest cenných kovů ze světových šampionátů. Vyhrála slalom v 2009 a kombinaci o čtyři roky později. Další čtyři medaile jsou bronzové.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme