Trenér Rybář u biatlonistů nejspíš skončí. Soukalové se střídat ferrari s felícií nechce

Český biatlon zažívá nejlepší sezonu ve své historii, brzy ale bude řešit závažný problém. Trenérský tým totiž v příští sezóně určitě nebude stejný jako v té letošní. Jeden z hlavních strůjců současných úspěchů, trenér Ondřej Rybář, si neumí představit, že by dál objížděl s reprezentací všechny závody i soustředění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář

Trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář | Foto: Tomáš Hermann www.biatlon.cz

"Můžu říct, že je to nereálné," má jasno Ondřej Rybář, který se tak rozhodl kvůli rodině.

"Když se řekne 'kvůli rodině', tak to zní dost tvrdě, jako by to bylo nějaké ultimátum. Každý, kdo takovým obdobím prochází, tak ale ví, že rodina je to nejbližší, co kolem sebe člověk má. Chvíle s ní jsou vzácné. Rád bych si je užil s manželkou a dětmi," vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Rybář ve funkci šéftrenéra českých biatlonistů zřejmě pokračovat nebude

Přitom právě Ondřej Rybář si pět let tým v čele s Ondřejem Moravcem a Jaroslavem Soukupem piplal, ladil ideální model přípravy a letos se na olympijských hrách konečně dočkal zasloužené odměny.

"Přirovnám to asi špatně, ale když děláte business nebo stavíte dům, tak si to taky chcete užít. A teď by měly přijít chvíle, kdy si těch výsledků budeme užívat. Na druhou stranu nyní je přesně ten čas, kdy jsme něco dokázali, a jestliže odejdu, tak můžu odejít se vztyčenou hlavou."

Úplně odejít ale šéftrenér českého národního týmu nemusí, pokud spolu s vedením svazu a zbytkem realizačního týmu najde model, který by byl pro všechny strany co možná nejvhodnější.

Českou biatlonovou reprezentaci by mohl převzít trenér Slovinců Tomáš Kos

Číst článek

Ztráta Ondřeje Rybáře, trenéra a zároveň kamaráda, by mrzela i samotné biatlonisty v čele s Gabrielou Soukalovou.

"Nejen já, ale celá naše reprezentace včetně vedení doufáme, že si to rozmyslí, nebo že se najde alespoň nějaký rozumný kompromis, aby spolupráce nebyla přerušena kompletně. Náhrady by nějaké byly, ale žádná určitě nebude tak dobrá, jako co máme teď. Jak kdyby vám místo ferrari nabízeli třeba felícii," srovnává s úsměvem dvojnásobná medailistka ze Soči.

Do smíchu už tolik není prezidentu Českého svazu biatlonu Václavu Fiřtíkovi, který ale bude tuto otázku řešit až v půlce dubna. "Trenérů, kteří by mohli vést reprezentační družstvo, moc nemáme," dodává.

Nástupcem by mohl být Tomáš Kos

Ondřej Rybář ovšem není jediným úspěšným biatlonovým trenérem původem z Jablonce. Slovinskou reprezentaci vede řadu let Tomáš Kos, o jehož návratu do České republiky se mluví a jehož jméno zmínil v Soči i Václav Fiřtík.

Jak je Kosův přestup k českému týmu reálný, o tom ještě v našem vysílání budeme mluvit.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme