Podomní obchodníci mají novou fintu, provizi za smlouvu zkoušejí získat od zákazníků

Podomní obchodníci zkoušejí novou fintu. Zároveň se smlouvou zákazníkovi podstrčí k podpisu i dokument, který zákazníka zavazuje i k vyplacení provize. Tu přitom prodejce získává od zaměstnavatele. Sdružení obrany spotřebitelů zaznamenalo desítky případů i na jižní Moravě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podpis (ilustrační foto)

Podpis (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Podle předsedkyně Sdružení obrany spotřebitelů Gerty Mazalové zákazník díky šikovnosti prodejců často vůbec neví, co podepisuje.

„Myslí, že podepisuje smlouvu, ještě dodatek, a podepíše smlouvu zprostředkovatelskou, že zaplatí provizi, kterou si obchodník účtuje tisíc korun, to znamená dvakrát pět set korun,“ říká Mazalová.

Mazalová zákazníkům doporučuje nic neplatit, obrátit se na policii a varovat ostatní.

„My máme na našich webových stránkách rubriku spotřebitelské zkušenosti, tu čtou lidé z celé republiky, připisují svoje zkušenosti a tak se navzájem varují,“ informuje.

Případy se podle ní už zabývá také policie. „Pokud se skutečně o podvod jedná, tak oni jednají velice rychle,“ podotýká Mazalová.

Vladan Dokoupil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme