České házenkářky trápily mistryně Evropy, Černé Hoře podlehly o gól

České házenkářky prohrály napínavý kvalifikační zápas na prosincové mistrovství Evropy s Černou Horou. Úřadující evropské šampionky vyhrály v Mostě 24:23 a přiblížily se jistotě postupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky prohrály v Mostě s Černou Horou

České házenkářky prohrály v Mostě s Černou Horou | Zdroj: ČTK

„Hrozně nás to mrzí. V prvním poločase jsme byly lepší, ale nepomohly jsme brankářce. Nakonec byly šťastnější ony, ale nemáme se za co stydět,“ řekla nejlepší střelkyně zápasu Iveta Luzumová.

Češky sice šly v mostecké hale po první brance Luzumové do vedení, poté ale převzaly iniciativu hráčky Černé Hory. Výrazný náskok si vytvořily po čtvrthodině zápasu, kdy se dostaly do vedení 8:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ivetou Luzumovou mluvil po zápase s Černou Horou reportér Českého rozhlasu Mirko Vasić

Češky ale vedení soupeřek stáhly. Zaznamenaly čtyřgólovou sérii a po prvním poločase prohrávaly pouze o jedinou branku 10:11.

Napínavý souboj viděli diváci v Mostě i po změně stran. Nadšeně hrající české reprezentantky držely od favoritek minimální odstup a ve 44. minutě vyrovnaly na 17:17.

Zápas byl dramatický do úplného konce, ale lépe ho zvládly mistryně Evropy z Černé Hory. Vyhrály 24:23 a v kvalifikaci o mistrovství Evropy zůstávají neporaženy.

Češky nyní čeká odveta v Černé Hoře. „Je tam vždy bouřlivé prostředí, ale doufám, že to ustojíme a že s námi zase budou mít problémy,“ věří Iveta Luzumová.

Kvalifikace mistrovství Evropy házenkářek:
Skupina 3:
ČR - Černá Hora 23:24 (10:11)
Nejlepší střelkyně: Luzumová 7/3, Chrenková 5/2, Martinková 5, Hrbková 4 - Radičevičová 6/2. Rozhodčí: Mazeika, Gatelis (oba Lit.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/2. Vyloučení: 1:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme