Třinec a Sparta jsou v semifinále play-off. Vyhráli také hokejisté Zlína a Brna

Prvními semifinalisty hokejové extraligy jsou hráči Třince a Sparty. Oceláři vyřadili Pardubice a Sparta ukončila sezonu Vítkovicím. V dalších sériích se do vedení 3:2 dostali hokejisté Zlína a Komety Brno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté postoupili do semifinále play-off hokejové extraligy

Třinečtí hokejisté postoupili do semifinále play-off hokejové extraligy | Zdroj: ČTK

Třinečtí Oceláři vykročili za ukončením čtvrtfinále již v úvodu zápasu. Minutu po úvodním gólu Davida Noska sice vyrovnal slovenský střelec Pardubic Radoslav Tybor. Radek Bonk ale ještě v první desetiminutovce poslal Třinec opět do vedení.

Ve druhé třetině se domácí opět vzdálili Pardubicím o jednu branku. Prosadili se Martin Růžička a Jiří Polanský, úspěch hostů zaznamenal Lukáš Radil.

Všechny třetiny skončily výsledkem 2:1 pro Třinec. V závěrečném dějství se o to postarali Vojtěch Polák a Adam Rufer za Třinec a Tomáš Nosek za Pardubice.

Po výsledku 6:3 postupují Oceláři Třinec do semifinále, pro Pardubice sezona končí.

Vstup do baráže zvládli hokejisté Mladé Boleslavi a Chomutova

Číst článek

Sparta se v pátém střetnutí proti Vítkovicím poprvé skórovala ve třetí minutě zápasu. Přesnou střelou do horního rohu Šindelářovy branky zajistil domácím výhodu Daniel Přibyl.

Vítkovičtí ale zápas srovnali. Tomáš Kudělka ve 33. minutě vystřelil skoro z poloviny hřiště a puk skončil až v brance Tomáše Pöpperleho.

Za stavu 1:1 dospěl zápas do prodloužení. V něm měli obrovské šance sparťané Ivan Rachůnek a Dominik Simon. První jmenovaný ale při střele zlomil hůl a druhý minul. Obrovskou šanci Vítkovic měl Michael Vandas. Sám proti Pöpperlemu ale neuspěl.

O postupu Sparty rozhodly až samostatné nájezdy. Jediným hráčem, který se prosadil, byl sparťan Lukáš Pech, který rozhodl a postupu Sparty do semifinále.

Zlín porazil Hradec Králové a vede 3:2

Zlínští hokejisté se v úvodní třetině zápasu s Hradcem Králové dostali do dvoubrankového vedení. Zajistili ho Oldřich Horák a Ondřej Veselý. Ve třetí minutě druhé části hry navíc na 3:0 zvýšil Zdeněk Okál.

Domácí hokejisté hru kontrolovali a nepouštěli Hradec Králové šancí. Střelecký účet zápasu uzavřel na konci Pavel Kubiš. Zlín vyhrál 4:0 a v sérii vede 3:2.

Petr Čajánek (vlevo) střílí na hradeckého brankáře Pavla Kanotra | Foto: ČTK

Výhodu jednoho vyhraného zápasu v sérii získala také Kometa Brno, která vyhrála pátý zápas v Plzni. Hosté otevřeli skóre zápasu po sedmi minutách druhé třetiny a střele Tomáše Svobody. Plzeň sice po krásné akci zakončené Václavem Pletkou srovnala, ale Tomáš Vondráček opět poslal Kometu do vedení.

V úvodu třetí třetiny zvýšil Libor Pivko už na 3:1 pro Brno a jeho gól se ukázal jako rozhodující. Indiáni sice střelou Ondřeje Kratěny ze vzduchu snížili, ale k vyrovnání jim nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Další zápasy rozehraných čtvrtfinálových sérií jsou na programu v pátek.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápasy:

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (Rákos, Adamský), 9. Bonk, 30. Martin Růžička (Bonk), 39. Polanský (Rákos), 42. Polák (Bonk, D. Květoň), 57. Rufer (Zíb, Peterek) - 7. Tybor, 33. Radil (Tybor), 51. T. Nosek (Tybor). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4424. Konečný stav série: 4:1.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Piskáček, Pilař), rozhodující sam. nájezd Pech - 33. Kudělka (Sloboda). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10.070. Konečný stav série: 4:1.

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Horák, 17. O. Veselý (Honejsek), 23. Okál (Řezníček), 59. Kubiš (Melenovský, Marušák). Rozhodčí: Šindler, Polák - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 10:7, navíc Harant (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5161. Stav série: 3:2.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Pletka (Seman, Martin Straka), 46. Kratěna (Pletka) - 27. T. Svoboda (V. Němec, Pivko), 36. Vondráček (Koreis), 43. Pivko (T. Svoboda, V. Němec). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 6815. Stav série: 2:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme