Hokejisté Komety věří v sílu domácího prostředí, Plzeň v sedmý zápas

Protlačí se oba loňští finalisté extraligy mezi nejlepší čtyři týmy? Zlín má v dané chvíli určitě slibnější výchozí pozici, protože sérii s Hradcem Králové vede 3:2. Naopak úřadující mistr, Škoda Plzeň, bude v Brně čelit hrozbě vyřazení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa Brno chce v domácím prostředí stvrdit postup do semifinále play-off

Kometa Brno chce v domácím prostředí stvrdit postup do semifinále play-off | Zdroj: ČTK

„Doufám, že si to tady už pohlídáme, když vedeme 3:2. Snad nám lidi pomůžou a dotáhneme to do semifinále,“ tvrdí brněnský útočník Tomáš Vondráček. Jeden z těch hráčů Komety, kteří mají zatím ve svém hokejovém životopisu nejmenší zásobu extraligových zkušeností.

A plzeňští borci? Ti opatrně doufají, že se na jejich soupeři negativně promítne tlak vyprodaných tribun. Především se ale zaobírají sami sebou. Však také po středečním domácím utkání měli o čem přemýšlet. Ani zkušený matador Václav Pletka nemohl být výjimkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kometa chce stvrdit postup, plzeňští hokejisté věří v sedmý zápas a návrat před domácí publikum

„Zatím nejsme tak důrazní před bránou. Když tam nedostaneme puk, tak ani nemůžeme jít do gólmana, protože by to byl hned faul.“

„Většinou to bývá tak, že kdo chce víc. K tomu se štěstí přikloní. Takže my musíme v první řadě hrát s maximálním nasazením a úsilím,“ připojil se obránce Daniel Seman.

Při pohledu z tribuny ale platí, že zdání někdy klame. V úvodní třetině minulého domácího zápasu to vypadalo, že s pověstnou bojovností plzeňského týmu to není zrovna slavné.

„Je strašně tenká hranice mezi tím, jestli je člověk zdravě nabuzenej nebo jestli se dostane do křeče a nechá se ovládnout atmosférou play-off.“

Hokejisty Hradce dělí od vyřazení z play-off jediný zápas, žehrají na přesilovky

Číst článek

A čím si teď hráči Plzně před nelehkou hokejovou bitvou v Brně dodávají odvahy? Třeba vzpomínkou na loňskou sezónu, kdy na své cestě za domácím titulem také měli namále a prohrávali ve čtvrtfinále s Litvínovem 2:3 na zápasy.

„Nebyl jsem tady, ale kluci už to zmiňovali. Bezprostředně po prohraném zápase říkali, že série je pořád otevřená.“ Nechme se tedy překvapit.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme