Tomáše Berdycha čeká v semifinále turnaje v Miami Rafael Nadal

Český tenista Tomáš Berdych potvrdil výbornou letošní formu, když na turnaji v Miami postoupil do semifinále. Tam ho čeká světová jednička Rafael Nadal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do semifinále

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Miami do semifinále | Zdroj: ČTK

Berdych si navíc poradil s hráčem těžko předvídatelným a nebezpečným. Připomeňme, že Dolgopolov porazil v Miami třeba i vítěze Australian Open, Švýcara Wawrinku.

V rozhodujícím tie-breaku dokázal český tenista psychickou odolnost a dočkal se jubilejní čtyřistapadesáté výhry na okruhu ATP a z toho všeho plyne Berdychův posun v žebříčku ATP ze 7. místa na 5.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych by rád patřil na konci roku mezi nejlepších pět tenistů světa

„Je to jeden z mých velkých cílů. I proto jsem se rozhodl vynechat Davis Cup, abych měl více času na sebe. Zatím to jde tak, jak jsem si představoval. Nejdůležitější samozřejmě bude postavení v žebříčku na konci roku. Bylo by krásné ukončit rok tou pětkou nebo o stupínek nebo dva výš,“ říká sebevědomě Berdych.

K podobnému cíli ale bude muset začít porážet na velkých turnajích i ty nejlepší hráče na okruhu. Začít s tím ostatně může hned v semifinále v Miami, kde ho čeká Španěl Rafael Nadal, se kterým má český tenista hodně tristní bilanci. Prohrál s ním už šestnáckrát po sobě a celková bilance zní 3:17.

Berdych porazil Dolgopolova a v Miami je v semifinále

Číst článek

„Co k Rafovi říct? Těch zápasů, které jsem proti němu odehrál, a hlavně se mi ho nepodařilo porazit, je opravdu velká spousta. I proto by bylo hezký to tady zlomit. Je to velký turnaj, semifinále, takže by to bylo hezký.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych chce s Rafaelem Nadalem přetrhnout šňůru šestnácti porážek

Taktiku ale český tenista před semifinálovým duelem měnit nebude. „Je to pro mě stejný. Musím se soustředit sám na sebe, jít do toho a předvést pokud možno nejlepší výkon,“ vzkazuje z Miami tedy už pátý nejlepší tenista světa Tomáš Berdych.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme