Hokejisté Olomouce si baráž užívají. Pohodu chtějí potvrdit proti Chomutovu

Hokejisté Olomouce se mohou dostat do čela tabulky baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Potřebují k tomu porazit v základní hrací době na domácím ledě Piráty z Chomutova, kterým v úvodním barážovém utkání před týdnem podlehli 1:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí hokejisté zažívají zatím úspěšnou baráž

Olomoučtí hokejisté zažívají zatím úspěšnou baráž | Zdroj: ČTK

„Každý zápas je jiný, nám v Chomutově ale chybělo úplně všechno. Když budeme hrát jako s Boleslaví nebo alespoň jako s Kladnem, tak můžeme být úspěšní,“ věří jeden z trenérů celku z Hané Jiří Dopita.

Olomouc v prvním vzájemném utkání s Chomutovem doplatila zejména na slabou produktivitu a také na menší nasazení. To se ale v úterý opakovat nebude. Tentokrát totiž poženou Hanáky zaplněné tribuny domácího stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hanáci se chystají herní pohodu potvrdit i proti vedoucímu Chomutovu

„Kluci se nemusí až tolik hecovat, lidi dokážou dostat hráče do varu. Půjdeme krok po kroku a uvidíme, kam to dotáhneme,“ nepouští se do velkých prognóz trojnásobný mistr světa.

Olomouc je zatím velmi příjemným překvapením baráže. Jen málokdo si dovedl představit, že po dvou odehraných zápasech bude mít na svém kontě šest bodů. Navíc je na první pohled vidět, jak moc si Hanáci bitvy o extraligu užívají.

„Hokej si člověk musí užívat, protože to je jeho zaměstnání. Bylo by blbé, kdyby dělal zaměstnání, které ho nebaví. Jsou ale určitá pravidla, co se musí dodržovat. Když je hráč v pohodě, tak si dovolí různé věci, ale zároveň musí hrát pro manšaft a pro výsledek. Systém musí být,“ upozorňuje před duelem s Chomutovem Jiří Dopita.

Zápas začne v 18 hodin. Ve stejnou dobu vyjedou na led i hokejisté Mladé Boleslavi v Kladně, kde se domácí Rytíři pokusí získat první barážové body.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme