V Egyptě začíná prezidentská volební kampaň. Kandidátům se zatím nepodařilo registrovat

V Egyptě začala oficiální registrace prezidentských kandidátů. Favoritem nadcházejících voleb je bývalý ministr obrany Abd al-Fattáh Sísí, který loni v létě sesadil prvního demokraticky zvoleného prezidenta Muhammada Mursího. Potenciální Sísího konkurenti si ale stěžují na diskriminaci ze strany úřadů. Při pokusu vyzvednout si registrační formuláře nepochodili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abd al-Fattáh Sísí bude kandidovat na prezidenta Egypta

Abd al-Fattáh Sísí bude kandidovat na prezidenta Egypta | Zdroj: Reuters

„Přišli jsme k registraci, ale nikdo se s námi nebavil. Jen nám řekli, že všechny informace najdeme na internetu. Kandidáti jsou zmatení, shodli jsme se ale na tom, že podáme stížnost," říká potenciální kandidát Husajn Barakát.

Stejně jako dalším zájemcům o registraci mu policejní ostraha zabránila v přístupu k úřadu. Podle policistů na místě žádní úředníci nebyli.

„Kdyby teď přišel Sísí podat přihlášku, také mu řeknou, ať jde domů a přijde zítra?" rozčiluje se další zájemce o prezidentskou funkci Abd al-Mun´im Muhammad. Nového prezidenta budou Egypťané volit na konci května.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme