Kandidující strany do eurovoleb už znají své partnery pro debaty v ČRo

Všech 39 stran a hnutí, která se budou v květnových volbách ucházet o místo v Evropském parlamentu, budou mít možnost oslovit i posluchače Českého rozhlasu. Na stanicích Radiožurnál, Plus a také na regionálních stanicích dostanou všechny subjekty stejný prostor. Kdy se objeví v diskusních pořadech a v jaké kombinaci, to dnes ráno určil los.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování pořadí účastníků politických stran a hnutí v předvolebních pořadech

Losování pořadí účastníků politických stran a hnutí v předvolebních pořadech | Foto: Radim Knapp

Losování za přítomnosti notářky začalo přesně v devět hodin. Sledovali ho členové některých politických stran i zástupci vedení Českého rozhlasu.

Účastníci voleb se utkají v několika typech debat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké bude rozložení stran v diskusích ČRo, o to se zajímal redaktor Martin Karlík

„Nejmenší budou debaty po třech v pořadu Stalo se dnes na Radiožurnálu, po pěti se potom potkají účastníci nebo kandidující subjekty v pořadu Názory a argumenty na Českém rozhlase Plus. Potom v těch posledních dnech před volbami budou předvolební speciály Radiožurnálu a tam se potkají zástupci ve větším počtu – bude jich devět až deset,“ uvedl ředitel Centra zpravodajství Českého rozhlasu Tomáš Pancíř.

Témata pořadů budou různá, autoři však musí dbát na to, aby neprotežovali téma z volebního programu jednoho z kandidátů. „Musíme zajistit rovné podmínky,“ poznamenal Pancíř.

Dnešní los určil i termíny vysílání předvolebních vizitek kandidátů na regionálních stanicích.

Dne 14. dubna se potom uskuteční ještě jedno losování, a to časů pro předvolební spoty, které Český rozhlas musí odvysílat ze zákona.

Martin Karlík, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme