Velmi teplé počasí střídá ochlazení. Příští měsíc přinese také více deště

V minulých dnech padaly na některých místech Česka teplotní rekordy, teď teplé počasí střídá ochlazení. Rtuť teploměru má do poloviny týdne klesnout až o deset stupňů Celsia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V uplynulých dnech si lidé mohli užívat slunečného a teplého počasí

V uplynulých dnech si lidé mohli užívat slunečného a teplého počasí | Zdroj: ČTK

Podle meteorologa Štefana Hanžáka bude v úterý přes Česko postupovat výraznější fronta. Právě ta přinese ochlazení.

„Na západě Čech by měly teploty dosahovat kolem 16 stupňů, ale na ostatním území to ještě bude v úterý od 18 do 22 stupňů,“ upřesnil Hanžák.

Od příštího pátku mohou noční teploty klesnout až na nulu a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 15 stupni Celsia. Při oblačné až polojasné obloze místy zaprší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké bude počasí v následujících dnech, popsal na Radiožurnálu meteorolog Štefan Hanžák

Příští čtyři týdny budou podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu celkově nadprůměrně teplé, ale také deštivé. Největší množství srážek zřejmě spadne v předposledním dubnovém týdnu, který bude také nejchladnější. V týdnu na přelomu dubna a května pak teploty vystoupí až na 26 stupňů.

Rozpětí možných nejvyšších teplot má být podle meteorologů velké, v předposledním dubnovém týdnu například přibližně od osmi do 20 stupňů. Rozpětí minimálních teplot může klesat až k nule.

Výkyvy teplot dělají potíže starším a nemocným lidem

Náhlé změny počasí a velké výkyvy teplot mohou negativně pocítit senioři, kardiaci či lidé s dýchacími problémy.

„Důležité je řídit se podle počasí venku, snažit se snížit u nemocných a starších osob fyzickou zátěž a dbát na správnou životosprávu,“ doporučuje lékařka Jana Šeblová.

Martin Hromádka, Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme