Týmy Sparty i Zlína vyrovnaly semifinálové série hokejové extraligy

Obě semifinále play-off hokejové extraligy jsou po čtyřech zápasech vyrovnaná. Hráči Zlína porazili v domácím prostředí Třinec, Sparta dokázala zvítězit na ledě Komety Brno. Páté zápasy jsou na programu ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty vyrovnali v Brně stav semifinálové série na 2:2

Hokejisté Sparty vyrovnali v Brně stav semifinálové série na 2:2 | Zdroj: ČTK

Spartu poslal v Brně do vedení již po třech minutách kapitán Tomáš Rolinek. Domácí sice po Koreisově brance vyrovnali, přesto vedla po první třetině Sparta. Rychlý protiútok Pražanů zakončil Adam Polášek a poslal hosty opět do vedení.

V úvodu druhé třetiny Brno v přesilovce vyrovnalo. Chybnou rozehrávku Sičáka využil Michal Kempný a vyrovnal.

Druhou třetinu ovlivnily dva tvrdé fauly. Brněnský Jan Hanzlík i sparťan Tomáš Rachůnek dostali za tvrdé zákroky tresty na pět minut a do konce utkání. Při přesilovce Brna za Rachůnkův faul ale udeřila Sparta. V oslabení využili chybu obránce Komety Hlinka s Buchtelem a druhý jmenovaný prostřelil Čiliaka v brance Brna.

Na začátku třetí třetiny se ihned po návratu z trestné lavice prosadil Daniel Přibyl a Sparta vedla už 4:2. Domácí naději sice vzkřísil Hynek Zohorna, ale Lukáš Pech gólem do prázdné branky rozhodl o výhře Sparty 5:3.

Zlín doma udolal Třinec

Třinečtí Oceláři měli na zlínském ledě skvělý start do utkání. Už po 32 sekundách se prosadil třinecký střelec Martin Růžička a poslal hosty do vedení.

Domácí ale dokázali nepříznivé skóre otočit. Třineckého brankáře Hrubce překonal v patnácté minutě tvrdou ranou Filip Čech, dvě minuty před koncem druhé třetiny dal gól na 2:1 Bedřich Köhler.

Dvacet sekund před koncem druhé části se ale v přesilové hře prosadil Ocelář David Nosek a vyrovnal.

Vedení pro domácí získal na začátku třetí třetiny tvrdou střelou obránce Marušák. Třinečtí ale opět dokázali vyrovnat. Radek Bonk v 53. minutě využil přečíslení a srovnal na 3:3.

Vyrovnaný stav vydržel pouhých 19 sekund. Poté si vzal puk Ondřej Veselý a po sólu přes celé hřiště rozhodl o vítězství Zlína 4:3 a vyrovnání série na 2:2.

Za vyrovnaného stavu se obě série stěhují. Páté zápasy v Třinci a Praze se odehrají ve čtvrtek.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Koreis (Burian, Vondráček), 21. Kempný, 57. H. Zohorna (Žižka, T. Svoboda) - 4. Rolinek (Pech, Philipp), 15. Polášek (Forman, T. Rachůnek), 39. Buchtele (J. Hlinka), 42. Přibyl (Klimek), 59. Pech (Buchtele). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Jan Hanzlík - T. Rachůnek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Čech (Melenovský, Urbanec), 38. Köhler, 43. Marušák (Kotvan, Leška), 53. Veselý (Čajánek, Řezníček) - 1. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 40. D. Nosek (Roth, Bonk), 53. Bonk (Hrňa, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 5115. Stav série: 2:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme