Olympijský vítěz v desetiboji Šebrle se pokusí prosadit mezi golfisty

Roman Šebrle bude hrát proti nejlepším českým golfistům. První atlet v historii, který v desetiboji překonal hranici devíti tisíc bodů, vstoupí do Czech PGA Tour. Šebrle sice tuší, že na nejlepší stačit ještě nebude, ale i přesto bere svou premiérovou sezonou mezi golfisty jako dobrou zkušenost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle před zahájením letošního ročníku golfové Czech PGA

Roman Šebrle před zahájením letošního ročníku golfové Czech PGA | Zdroj: ČTK

„Na turnaje se těším právě proto, že jsem do toho skočil a nevím, co od prvního roku očekávat. Těším se, jak si s našimi profesionály zahraji a uvidím, v čem se ode mě odlišují a kde je potřeba zabrat, abych se jim jednou třeba vyrovnal,“ věří olympijský vítěz v desetiboji.

Šebrle letos přibližně po sedmnácti letech poprvé neabsolvoval atletickou přípravu a posledních osm měsíců se věnoval svému novému sportu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Šebrle vstoupí do golfového Czech PGA Tour

A stihl například i golfové soustředění v Dubaji nebo Spojených státech, což pro něj byla úplně nové forma přípravy.

„Poznal jsem, že golf není jako atletika. Čím víc v atletice běháte, tím jste lepší, v golfu to takhle nefunguje. Poslední měsíc jsem spokojený, takže soustředění se vyvedlo,“ myslí si Šebrle.

Bývalý atlet vstoupí do Czech PGA Tour na začátku května v Brně a uvažuje o tom, jak ho přijmou profesionální golfisté.

„Asi to bude zase rozdělené na dvě pole. Jedni řeknou, že něco dokázal v atletice a proč by doma zůstal na kanapi, když chce zůstat aktivní. Ať to zkusí a uvidí, kam až se dostane a když nás bude porážet, tak nás to bude motivovat k tomu, aby to tak nebylo. A druhá skupina si řekne, že jsem blázen,“ předpovídá Šebrle.

Plány konzultuje s manželkou

Jeho golfové úvahy směřují až k letním olympijským hrám v roce 2020, ale kolik let u tohoto sportu vydrží, ještě neví.

„To je spíše otázka pro manželku. Máme naplánované dva roky, pak se uvidí. První rok bude hlavně zkušební, druhý už by takový být neměl,“ popisuje bývalý světový rekordman v desetiboji.

Následně ještě s úsměvem vysvětlil, proč mluvil v souvislosti o golfových plánech o své ženě.

„Manželky vždycky hrají v plánech roli, na to si musíme my chlapy zvyknout. Nicméně jsem pánem svého času a celé jsem si to plánoval sám, i když jsem to s manželkou konzultoval,“ dodává Šebrle.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme